Hirdetés
- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Canon MILC: EOS R és M topik
- A CES-en érkezik a Strix Point nyúzott verziója
- Egyelőre jegeli az Intel felvásárlását a Qualcomm
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Ha már húrok...
A három vastag húr ugye érdes-recés. Amikor ezeken húzom az ujjam, pláne, ha gyorsan akarok néha fogást váltani, akkor ennek van hangja, ami a hangzást befolyásolja. Nem nagyon hallottam se gitárleckékben, sem Metallica koncerteken, hogy bárkinek ez a recés hang megszólalna a keze alatt. Az, hogy én béna vagyok, vágom.
A kérdés: van olyan vastag húr, ami nem recés? Vagy egyszerűen ez a technológiából fakadóan mindig recés?
Ha majd ügyesebb leszek, akkor már ez elkerülhető?
W | W | H | W | W | W | H
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Hangszedők...köszi, ma is tanultam valamit. Nem, nem dobom, az tuti, egyre többet tudok a gitárról, nagy részben nektek köszönhetően. Már szolfézskönyvet olvastam hétvégén, csinálom Justin tanfolyamát, mellette a Yousician-ben számokat játszom. Gyakorlom az akkordokat, amit szívből utálok, és már improvizálok saját dallamokat, persze halál gagyi, inkább azt mondom, csak próbálgatom a gitár hangjait, hangzását.
Minden nap kézbe veszem, és szívem szerint már lenne vagy 10 gitárom.
Ez tényleg olyan, mint egy átkozott vírus..
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Mai sikerélmény: megtanultam ennek az Interlude 1 részét kívülről. Először kottából, utána rögzült. Amúgy az egyik kedvenc számom.
Rockstar leszek.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Készültem ma is pár kérdéssel:
- a gitártestnek van szerepe a gitár hangzásában elektromos gitárnál?
- amikor egy zenész számot ír, mondjuk Dave Murray, akkor csak az ő részét írja meg, meg mondjuk max a szöveget, vagy mindent? A dobot, a basszust, a többi gitárosét is? Mert akkor az óriási meló lehet
- van olyan gitár, amin minden jó? Hangszedők, húrok, nyak, hangolókulcsok, bridge, elektronika stb?
- van még rajtam kívül itt valaki, aki három ujjal fogja a pengetőt (mint James Hetfield, by the way)?W | W | H | W | W | W | H
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz benedekco #46345 üzenetére
Marha jól néz ki a szürke strat.
Az én gitárom milliméterre ugyanígy néz ki, csak a fehér betét mellett fekete az alapszíne, nem szürke. És fontos különbség, hogy az az erősítővel együtt kertül 65 ezer forintba.
Tudom, hogy ez az egyik legnépszerűbb gitár a világon, Dave Murray is imádja, de én pont amiatt, hogy nekem ilyen gagyi koppintása van, valahogy sose költenék ennyit egy ilyenre. Az lenne az érzésem, hogy ez ugyanaz, csak más színben. Nyilván nem ugyanaz, de érted..
Más:
Már ugye vagy egy hete itt rontom a levegőt, de ez az első olyan topik ezen az oldalon, ahol még egy rossz szót nem olvastam. Itt nem gyilkolja senki a másikat, nem megy a flame, a fikázás, a személyeskedés, ami egyébként nagyon ritka bármilyen virtuális közösségben.
Lehet, hogy a gitár varázsa.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Az interlude-ot itt hogy fordítjuk magyarra? Közjáték? :-D
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Jajj, ne is mondd. Megjelent az Elden Ring.
Az kicsit lehozott róla, de kurva lelkiismeret furdalásom van miatta. Bár minden nap kicsit pötyörészek, de most nem annyira ott a fókusz.
Amúgy most csak ezzel bíbelődök. Már az interlude 3-at tanulom.
Közben persze jár az agyam azon, milyen legyen az gitárom. És még mindig nem tudom. :-D Továbbra is a Les Paul tetszik, meg a humbucker, de ne kérdezzétek, miért.
[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Goose-T #46428 üzenetére
Hááát, tegnap megnéztem egy Megadeth-klipet, ahogy Mustin kisujja sziporkázik, az valami elképesztő.
El nem tudom képzelni, hogy lehet eljutni ide. Én ha lehet, kerülöm, hogy használni kelljen a kicsit, annyira béna vagyok vele. Igaz, a többivel is.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Lassan vége lesz az Elden Ringnek, így nagyobb fókuszt kap megint a gitár.
Ha nem szeretnék unalomig akkordokat reszelni, mi az, amit javasoltok egy magamfajta wannabe rockstarnak? :-D
A skálázás egész jó dolognak tűnik, tudtuk valami konkrétat ajánlani, esetleg YT?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz espista #46487 üzenetére
Igen, ez aztán egy hasznos tanács valakinek, aki három hónapja fogott a kezében gitárt életében először, semmi zenei előképzettsége sincs, fingja nincs mi az a pentaton skála, az akkordok közül is ismer vagy ötöt..
Igen, írjál dalokat. Most mondanám, hogy
a fasznakminek szólaltál meg, mert ezért kár volt...W | W | H | W | W | W | H
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz arnyekxxx #46493 üzenetére
Csak a probléma az, hogy nem vagyok "írástudó".
Olyan ez, mintha egy első osztályos nebulónak, aki ismeri az ABC-t a D-ig azt mondanád, hogy írja le az Anyám tyúkját.
Oké bameg, de hogy írja le, ha a betűket se ismeri!?
Bazeg, írjál számokat. LOL.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Lepörgött az Elden Ring credits, visszatérek.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Nos, hát kicsit kiment a kezemből az is, amit eddig tudtam, persze egyből az Iron Maidennel kezdtem.
Ezeket az akkordokat utálom. Amit nem, az az Em és az E, meg esetleg a D. Amit nagyon, az az E és az A. Az A-hoz egyszerűen nem fér el a három ujjam egy bundon belül. A C se a barátom. Többet meg még nem ismerek. :-D (nem is nagyon akarom).
Nem lehet, hogy végleg száműzöm az A-akkordot? Gondolom úgy sincs egy értelmes metálszám, amiben egy darab is lenne belőle. :-D
Szokásos hülye kérdésem, Brian May tudja az összes akkordot? Vagy egy chord traineren azért megbicsaklana a keze?
-
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Az 56. ütemben(?), hangközben(?) vagy minek hívják (?), hogy kell értelmezni, amit látok?
Egyszerre kell lefogni az E húron a 3-as bundnál, az A húron meg az ötösnél? És egy pengetéssel kell megszólaltatni a két húrt?
Várjatok, most lefogtam, ez nem egy kvint izé? Ha meg az, akkor ez egy powerchord? Ez az, amit lehet felfelés és lefelé is csúsztatni?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz vorosmarti #46586 üzenetére
Mindenem, amim van, ott. vettem, igazság szerint az első látogatásom nem volt valami pozitív élmény, a kasszát kezelő kolléga nem volt formában, húzta a száját rendesen. Azóta kétszer is voltam, akkor már nem volt gond. Egyedül csak a parkolás macerás a környéken, de erről meg nem az üzlet tehet.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz arnyekxxx #46576 üzenetére
Szóval, kipróbáltam.
Ha leteszem a tenyerem élét a húrlábnál a húrokra, és megpengetem az egy húrt, akkor olyan tak-tak szar üveghangja lesz, mint amikor egy akkordot fogok le rosszul, és valamelyik ujjam elnémít egy húrt. Azaz, dead string hangja van.
Ebben mi a pláne? Én nem hallom a metál nótákban, hogy dead stringet pendítenek.
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz Alexios #46610 üzenetére
"a legnagyobb rocksztárnak éreztem magam"
Pont ezt szeretném. Köszi a videót, ezt néztem én is tegnap, megJustinnál is. Ki is próbáltam, háát, nekem nem annyira esik kézre. Meg nem tudom, hogy most az összes húrra tegyem a tenyerem élét, vagy csak kb oda, amit tompítani akarok?
Ha viszont az utóbbi, hogy a viharba lehet ezt szabályozni? mondjuk AD-t akarom tompítani. Garantáltan rajta lesz a kezem az E-n is, meg a G-n is.
És még mindig rohadtul dühít, hogy az én torzított E-húrom nem ilyen vagányan szól, mint itt a videón. Ugyanaz a húr, ugyanúgy torzítot, feltolt gain-nel, és neki sokkal metálosabb, vagányabb a hangja.
Amikor erről a tompításról beszéltek, nekem mindig az a hangzás ugrik be, ami a 0:57-nél kezdődő betétben van.
Ez itt tompítva van?
[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
válasz chaosmonger #46625 üzenetére
OD2-n tolom. OD1-en lószart nem torzít.
Béna vagyok, de ennyire azért nem. :-D
OD2-n meg borzasztóan sistereg amúgy a hangfal. Emiatt már kábelt is cseréltem, de ugyanúgy.
[ Szerkesztve ]
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Elég csini ez a gitár.
A fix húrláb azt jelenti, hogy nem lehet sebváltókarral nyúzni?
-
Ctrl+Alt~Del
senior tag
Hülye kérdés ON.
Pickupok
A single coil és a humbucker az ugye egy-egy technológiát (típust) jelent, azaz, minden humbucker ugyanazon az elven működik? Aztán van a sok gyártó, aki az adott típust gyártja jobb-rosszabb minőségben.
Nos, miért csak ez a két típus van?
Olyan nincs, hogy egy gitáron mindkettő van? Tehát vagy az egyik, vagy a másik?
Van érdemi különbség a kettő között? Én a Maidenben ezt is, azt is látom, sőt, gitárosonként is változik, melyik gityó mivel van szerelve. Ha ennyire mindegy, miért van kétféle? :-D
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iPhone topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- BestBuy topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- Linux kezdőknek
- Milyen routert?