Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • X2N

    senior tag

    válasz benedekco #55936 üzenetére

    Erre van egy megoldás van úgy hívják aktív hangszedő. Hiába árnyékolod le a pc-t, eleve kapcsolóüzemű tápegységről működik, minden tápfeszültségében ott lehet a zaj(nagyfrekvenciás). Ma már minden elektromos cucc zajt termel. Mindenhol kapcsolóüzemű tápegységet használnak már, nem lineárisat ahol csak egy 50Hz-es búgást vett fel a hangszedő ha közelítettél a trafó felé a hangszedővel. Ha eddig hálózati tápról volt meghajtva a kisvasút akkor meg lehetne próbálni elemről/aksiról táplálni. Ez megszüntetné a földhurkot is. Egyébként pedig ha nem vasból van a pedál háza és nagy erősítésű erősítő fokozatok vannak az áramkörben és nincs minden földelés csillagpontosan megcsinálva, tökéletesen leárnyékolva akkor ezek a dolgok antennaként viselkednek...
    David Gilmour tudna erről mesélni a 300+ pedáljával amiket régebben koncerten használt. Alternatíva egy komolyabb multieffekt ami tud mindent is, persze ezek meg nem analóg dolgok mint a legtöbb pedál.

    Nálam az épített SLO erősítőben a csatornaváltáshoz direkt nem használtam már lineáris tápot sem(trafón nem volt neki külön leágazás egyébként sem),úgyhogy lítium ion aksiról működtetem azt a pár LDR-t ami kell hozzá(Legtöbb erősítőben a csatornaváltás relékkel van megoldva, ami csattan ha átváltasz, itt ilyen nincs mert fényérzékeny ellenállások értékét változtatom ledekkel).

    [ Szerkesztve ]

    Launch code for russian nukes: 97 99 116 105 118 97 116 101 32 100 101 97 100 32 104 97 110 100

Új hozzászólás Aktív témák