Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    válasz scope2007 #5256 üzenetére

    Szerintem tedd az SSD-t a SATA2-es portra, mert az az intel natív. A SATA3 meg külső chippel van megoldba. Az intel vezérlőn sem lesz a gép lassabb, de legalább problémamentes lesz. De ezen a téren az SSD-s topikot javaslom inkább.

    (#5255) DeathAdder: Ha a mostani CPU-d nyitott szorzós volna, akkor sem lenne jobb a helyzeted, mert nem a szorzózár miatt nem megy 3200MHz felett az Uncore-od. Ennyit tud. Ennyit tudna szorzózármentesen is, és attól, hogy szorzózármentes, attól még a RAM frekvencia kétszeresén, vagy afelett kell üzemelnie. Tehát a válasz: ha szorzózármentes CPU-d lenne, nem menne jobban a RAM.

    A 980X két szempontból is más: egyrészt ott már csak 1,5x szorzó van a RAM órajel és az Uncore órajel között, így nem 4000MHz-es Uncore kell a 2000MHz-es RAM-hoz, hanem csak 3000MHz-es. Másrészt a 980X-ek UCLK-ban szinte kivétel nélkül mennek 4000MHz-et jól megközelítően, vagy felette.

    Abba a lapba nem tennék Gulftown-t, mert elég régi fajta, Bloomfieldhez optimalizált. Második generációs X58-as lap lenne ideális. Elketyegni persze ebben is el fog.

    HGyu

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák