- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- E-book olvasók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hoek
tag
Sziasztok! Pár órája nyúzok egy ilyen lapot,meglehetősen pozitív érzésekkel. Egy MSI helyett kaptam gariba. Ez a mem.osztás állítás nagyon jó! Egyébbként D0 Sempi 8x270Mhz és DDR432 memóval. Artic Silencerrel kb. kézmeleg. Tényleg : nem tud valaki egy normáis figyelő progit, mint pl. az AsusPcProbe? Imádtam a diagrammjait, nem láttam még más progit, amit ezt csinálta volna, de ezért nem veszek Asust.
''A világ legszebb dolga a fogaskerék,még a tengely-csapágy van ami még szép.'' D.A.
-
Hoek
tag
Sziasztok! Az említett lappal adódott egy kis probléma. A megérkezésétől kezdve gond nélkül üzemelt, Sepron2800+ van benne, 260FSBn járatva. Idáig csak játszottam, neteztem teljesen stabil volt, egésszen tegnapig. Történt hogy nagyobb adatot mozgattam egyik vinyóról másikra, egy idő után a réglátott kékhalál fogadott.
Szerintem két baj lehet:
vagy driver (a hozzáadott cdről pakoltam fel)
vagy a chip(set) melegszik fel, amin már egyébbként Zalmann van, meleg volt, de szerintem nem vészes, bár nem tudom szerinte az-e.
Elörre is köszi a javaslatokat !''A világ legszebb dolga a fogaskerék,még a tengely-csapágy van ami még szép.'' D.A.
-
Hoek
tag
Fejlemény: felraktam a legujabb nvidiás drivert, 10Gb másolás után kékhalál. Lehet hogy a lemezművelet jobban terheli a chip(set)et mint a játék ? Másnak nincs ilyen problémája a lappal ?
''A világ legszebb dolga a fogaskerék,még a tengely-csapágy van ami még szép.'' D.A.
-
Hoek
tag
Igen, a 5.11 van fenn, megpróbálom az 5.10est. Bár nagyon arra hajlok hogy valami ventit be kell rakni a gép orrába, az pont a chipstre tolná a légtömeget. Vagy nvidiáék nem tudnak egy stabil ide drivert írni? Csodálkoznék, de nem kizárt.
-
Hoek
tag
Ja! Balinov: hibakódok a Gigabyte alaplapkönyve szerint csak folytonosan vannak, tehát nem nincs köztük szünet.
''...AMI Beep Codes: 4 beep Timer not operational''
''AWARD Beep Codes: 2 short CMOS setting errror; cont. long beepsRAM error; cont.short beeps: power error''
Igaz, egyik sem ez az eset, lehet hogy két rövidet játszik el 2x? Akkor szerintem NAGY CMOS error, vagy ilyesmi.
[Szerkesztve]''A világ legszebb dolga a fogaskerék,még a tengely-csapágy van ami még szép.'' D.A.
-
Hoek
tag
Sziaszok!
A fagyási problémáimat (remélem nem kiabálom el) sikerült megoldani egy 12cmes ventivel, ami így pont a chipsetre fúj. FSB266, tegnap 6 órán át ment a SETI, még ma is adok neki. Az, hogy az eredeti bordával mi lett volna bele sem merek gondolni.
Neketek nem melegszik nagy FSB-nél, vagy csak én szívok vele ?
Egyébbként rev2 F13 biossal jött, most F18.''A világ legszebb dolga a fogaskerék,még a tengely-csapágy van ami még szép.'' D.A.
-
Hoek
tag
Igazából nem tudom hogy F13mal hogy megy, mert gariba cserélték, úgy választottam, hazahoztam, megnéztem a fórumban hogy érdemes-e frissíteni és meg is tettem. Sempi2800 van benne, alapfeszen, Zalman 32 bordával. El sem merem képzelni mi lehetne az eredetivel. Így jó, lehet hogy a melegedés miatt volt vége a gépnek, de csak a vizsgaidőszak után próbálkozom továbbmenni.
-
Hoek
tag
Teljesen jó, az enyémnek 29C / 37C -t mér.
2800+ (1600@2134) és Artic Silencer''A világ legszebb dolga a fogaskerék,még a tengely-csapágy van ami még szép.'' D.A.
-
Hoek
tag
Na a 5.11 driver tényleg nem a legjobb, nagyobb másolásokkor fagyogat. Elítettétek hogy a 5.10 jobb egy fokkal. Nem tudjátok, hogy ami a Gigabytenál fenn van az a rendes nvidiás telelepítő vagy belerondítottak-e. Át van nevezve az biztos, ez bizonytalanított el.
-
Hoek
tag
Nem tudja valaki, hogy a Gigybytenál lévő driverek ugyanazok mint ami az nvidianál vannak? Kellene a chipset driver, de max.5k/s jön és elég nagy.
-
Hoek
tag
Vagy ki kell venni a biosból a csrőé bootot, ami egy fokkal jobb is mert úgy is maradhat. Ez mindegyik vinyoval igy van nem csak a satassal, én is szivatm vele, mert ott szoktam hagyni a telepítést, és csak nézetem, hogy 3sör múlva is csak a ''telepítő másol''. Gondolom a szerencsétlen újrakezdte vagy 4x.
-
Hoek
tag
Saját tapasztalat: 5.11 driverrel vagy, de azt bebízhatóan. gondolom nem véletlenül nincs fenn Gigabytéknál.
-
Hoek
tag
válasz Kalandor #770 üzenetére
Gondolom neked a pro (vagy ilyesmi) van, nekem a sima azon gyárilag is passzív van, de lecseréltem a kisebbik Zalmanra még összrakás elött, mert bizalmatlan voltam arra kis izével szemben. Simán elviszi tuningal is, igaz egy leszabélyzott 12cm venti tolja rá a levegőt.
-
Hoek
tag
Sziasztok!
Használ valaki 2 különböző ramot a lapban? Most egy Samsung van benne, de nem nagyon találok hasonlót.''A világ legszebb dolga a fogaskerék,még a tengely-csapágy van ami még szép.'' D.A.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- AliExpress tapasztalatok
- Házimozi belépő szinten
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Windows 11
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.