Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sipi

    addikt

    Egy keserves homloksimogatást annak a fejlesztőnek, aki a moduláris ebuildből kihagyta a session managementet...
    Nulláról legyalulva újrahúztam a gépet. Xorg felment, startx. Molyol, kilép. Anyád. Pucér Xorg indít: szegmens hiba. Kis kukk után (érdekes módon az xorg az egyetlen program, ami szinte semmi használható hibát nem ad) eszembe jutott az nvidia-udev probléma. Ok. NVidiamakedevices.sh futtat. Szegmesn hiba. strace Xorg. Valami netlinkes cuccot létrehoz, majd egyből szegmenshiba. Fasza. /etc/hosts okés. Akkor próba leállított hálózattal: Xorg elindul! ?!?
    Akkor start adsl-kapcsolat, még mindig elindul. POucér Xorg nem túl üdítő, legalább egy startx-es xterm kellene. startx - indul, villan, kilép. Semmi a logokban. Pár óra tömény szívás. Közben az Xorg maga szegmens error és futás között ingadozik, de a startx sosem fut le. Indítószkriptek soronkénti debugolása. Semmi.
    Aztán beugrik, hogy a nem xorg system errorok a home .xsession-errors-ban vannak. Kukk. S mi fogad? Nem található az xsm. Ezért lépett ki. Mert valóban, a pucér Xorg-hoz nem kell session management. Az csak akkor kell, ha az Xorgon window manager is kell. Igaz, ha az ember csak szürke képernyőt akar bámulni egy egérrel, akkor így is megfelel.

    Azóta már elindul. De a szegmens hiba elő-előjön. Nem szereti, ha hálózattal fut. Biztonságos. :)

    Sipi

    Mont-joie! Saint Denis! Je trépasse si je faiblis!

Új hozzászólás Aktív témák