Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • #41133696

    törölt tag

    válasz janos666 #38724 üzenetére

    A legtisztább dolog ugye az lenne, hogy letiltani a Pagefile-t ezt sokan meg is teszik, de tervezők és játékosok is panaszkodnak rá, hogy vannak olyan programok amelyek vagy azért követelik meg mert nem elég nekik a 4+ GB RAM, vagy azért mert úgy vannak megírva, hogy mindenképpen támaszkodjanak rá.

    A Pagefile-t én a napokban helyeztem át HDD-re, és még most is úgy vagyok vele, hogy tesztelési időszaknak tekintem. Eddig nem érzek lassulást, ha nem érzek lassulást, akkor miért pakolnám vissza az SSD-re, amikor az tény és való, hogy sok írási műveletet jelent, és ezzel öregbíti az SSD-t?!

    Az SSD-m még most lesz egy éves, 26 k volt bruttóban, most abban a fázisban van már, amikor számomra nem érné meg eladni több okból sem, legfőképp azért mert 15 K-t nem lehetne érte elkérni, másrészt pedig azért, mert sem SATA III-m nincs még, sem pedig az a fordulat sincs, amikor bekövetkezne az, hogy SSD-t vehetnék TB-os mennyiségben.

    Mert rendszerpartíciónak tökéletes a 64 GB-os méret, de egy 128-ast már sokallnék neki, arra meg hogy kiválthassa csak az egyik HDD-t a kettő közül minimum 640-esnek kellene lennie, és akkor tárolhatnám ott a Steames játékokat. De ez nem most fog bekövetkezni, és még nem is jövőre, így egy év távlatából -amikor sejtettem, hogy nem lesz itt nagy SSD hatalomátvétel a HDD-ktől - jó döntés volt megvennem ezt a meghajtót, és jól gondoltam, hogy időtálló lesz.

    Az egy dolog, hogy jövőre már a piaci értéke tényleg nagyon alacsony lesz, de nem is akarom eladni, és ott van az eszmei értéke, amely felbecsülhetetlen. Hiszen a lényeg az, hogy SSD legyen a gépben, és mindennap arról induljon ébredjen.

    Ha meglesz megint az új gépem, abba új SSD-t veszek majd, ez meg megy a régibe...

    Persze értem a példádat de az azoknak való, akik pár havonta amint megjelenik egy újabb modell már váltanak is rá, én nem az a típus vagyok, egy VGA-t is 4 évente cserélek...

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák