Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • fLeSs

    nagyúr

    válasz Bodor #12161 üzenetére

    1. a cikkben Intel SSD-ről másoltam a teszt SSD-kre és a sandforce volt a második leglassabb. Tudom, elég ritka, hogy vki SSD-ről SSD-re másoljon, de ha meg akarjuk tudni, hogy melyik SSD mire képes akkor a szűk keresztmetszetet el kell tűntetni

    2. a többit azért nem teszteltük a nehezen tömöríthető képfájllal IOMeter alatt, mert azok nem alkalmaznak tömörítést. Btw a cikkben ki lett számolva, hogy a Sandforce ~54 MB/s-kel másolt, az Intel meg pl. 80 MB/s-kel. Ehhez képest a Sandforceokra 260 MB/s-et írnak, az Intelre meg 80-at (valójában 70-et de mind1), szal ki mond igazat?

    Btw az IOMeter csak egy benchmark, épp ezért mértem le az összes SSD-t az Acronis image és a Batmanes másolásokkal is, ott derült ki, hogy a Sandforce milyen lassú.

    "Annak azért eléggé kicsi a valószínűsége, hogy nehezen tömöríthető, operációs rendszert tartalmazó képfájlt másolgatunk az ssd rendszerpartícióra."

    Lásd előző bekezdés. A Batman nem image fájl, hanem egy szimpla játékprogram.

    Egyébként ahogy írtad is "kicsi a valószínűsége", de nem kizárt.
    És ha van olyan SSD ami a betöltésekben (amire az emberek többsége veszi az SSD-t) ugyanolyan gyors, másolásban meg jóval gyorsabb akkor inkább azt fogom ajánlani.

    Felesleges ezen vitázni, én nem vmi (ezesetben a sandforce) ellen vagyok, te viszont láthatóan mellette vagy mert nemtom, gondolom ilyet vettél. Te szubjektíven ítélsz, nekem viszont objektívnek kell maradnom.

    Egyébként a netes tesztek többsége elég simán átsiklik efelett a téma felett (mármint a tömörítésről van szó), leírják mint a vezérlő sajátossága, az SSD-t letesztelik 8 féle benchmarkban amiben ez ritkán ütközik ki aztán kikiáltják a sandforceot az istenkirálycsászárnak. Hát én nem így tettem, ez van. :D

    [ Szerkesztve ]

    "I press keys on a keyboard all day and click a mouse in front of a glowing rectangle. Somehow that turns into food and shelter."

Aktív témák