- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
Aktív témák
-
hdanesz
őstag
válasz biggamer #4300 üzenetére
Elképesztő,hogy néha milyen egyszerű megoldás nem jut az eszünkbe.
Soligor VT-466-ot vettem végül, kipróbáltam a boltban (nagyon rendesek az eladók) és ez tűnt masszívabbnak a Hamához képest, valamint ennek a feje is finomabban mozgatható.
Eddig nagyon tetszik,de most még nem volt túl sok lehetőségem kipróbálni...megint vacakol a térdem. -
BLiNk3r
senior tag
-
kircipeti
senior tag
válasz biggamer #4300 üzenetére
biggamer: koszi, a hinarokert telleg nagy kar, bar ha nem lennenek ott akkor talan tulsagosan munek/giccsesnek tunne a kep. nemtom.
AMD!4ever: olyan delutan 5ora korul keszult a kep es arnyekoltak a fak is egy kicsit.
A PTGui [link] nevu panorama osszeilleszto progit, csak ajanlani tudom mindenkinek, mar kiprobaltam nehany hasonlot, de utcahosszal ez adta a legjobb vegeredmenyt. -
bLaCkDoGoNe
veterán
Aki szereti a romos és/vagy elhagyatott épületeket, annak ajánlanám: [link]. (Kőbányai Sörgyár, 4-es telep, 2006. augusztusa.)
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
BLiNk3r
senior tag
válasz Motion_Blur #4260 üzenetére
A harmadik. Nekem egyébként tetszik a kompozíció és a fa sziluettje, szerintem jó kép lett!
drkbl: Szép felhős fotó, kellemesek a színei, az pedig különösen tetszik, ahogy a fák és házak körvonalai látszanak alul.
[Szerkesztve] -
hali01
őstag
válasz bLaCkDoGoNe #4306 üzenetére
Nagyon jók a képeid!Grat!Érdemes volt végignézni a galériád.
FF-ben nem próbáltad? Talán még hatásosabb lenne. -
BLiNk3r
senior tag
válasz hdanesz #4293 üzenetére
A jó öreg egyetemi szökőkút
Szerintem így is nagyon oké, bár az a panel tényleg zavaró. Az elmosott víz és fények viszont nagyon jól sikerültek!
kircipeti: Nekem tetszik a panorámafotód, nagyon ügyesen össze van rakva, nem látom az illesztéseket. A témát illetően pedig eltaláltad a tavi hangulatot! Talán egy kicsit több fény a fotó javára válna. -
BLiNk3r
senior tag
Tuti képek! Jó szögek, éles, részletes fotók!
Feketefehérben, egy kicsivel több kontraszttal szerintem drámaibb hatást keltenének, érdemes kipróbálni! (most látom, hogy hali is ezt javasolta)
[Szerkesztve] -
BEE
addikt
Micsoda pusztítás !
Pedig kár a régi épületekért, olyat már soha nem fognak építeni.
Lesz helyette pláza, mozi, popkorn.
Rég jártál erre.
BEEFradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
BEE
addikt
Felhők
[link]
BEEFradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Köszi, engem pont a reggeli éles színek és a romos épület kontrasztja fogott meg, és nem szerettem volna az összes képet feketefehéresíteni, csak azokat, amelyek amúgy sem voltak színesek. De a tanácsotokat megfogadva majd csinálok ezekből a képekből egy FF galériát is.
BEE: Igen, pedig képem lenne dögivel, csak nem volt időm vágni/feltölteni. Remélem most egy kicsit több időm lesz, és tudok még pár képet prezentálni Nektek."«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
_Gudella
senior tag
[link]
Budai vár -
_Gudella
senior tag
válasz ArthurMiller #4320 üzenetére
''technikailag jó''
nem egészen, mert helyenként beégett -
ArthurMiller
senior tag
válasz biggamer #4267 üzenetére
''Egyébként, ha nem költi el a 40.000 Ft-ját a zsivány, akkor halmozódik, tehát a következő hónapba több jár neki annyival, amit nem költött el.
Tehát ha csak 30-at vásárolt el ( mert lehet bent venni tejet meg mindent, mint egy boltba ) akkor a jövő hónapba már 50-et vásárolhat le.''
Szomorúan olvasom. A kórházban egy beteg napi ellátására 300 ft jut. -
Smogus
őstag
válasz _Gudella #4319 üzenetére
ArthurMillernek igazi si van kicsit, mert tényleg nehéz megtalálni a fő témát a képen, lehet hogy nincsen is ???
Lehet hogy nem szántál semmit főtémának, de modnjuk szerintem aki ránéz az azt mondja hogy a tehenet akartad lelőni és ha így van akkor kellett volna szerintem a lába
De nem lenne rossz képHa az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --
-
Jeannie
senior tag
Olyan zsúfolt... Nekem az az érzésem mintha a lámpát akarta volna fényképezni de az sincs benne teljesen a képben.
Elkeserítő hogy heti negyven vagy annál több óra keméy munkával alig másélszer annyit keresek mint egy köztörvényes bűnöző csak azzal hogy nem szökik meg.
[Szerkesztve] -
Smogus
őstag
He he linkekel végre valamit
[link]
A két kép Prágában készült az egyik a Zsidó temetőben, a másik pedig az Óvárostéren
helyi zenészek nagyon jó kis koncertet csináltak hip-hop rengeteg ember gyült össze
Majd mutatok még képet, tudom hogy ez is kicsit életlen, de a szkennerem nem bajnok a 6x6 negabevitelben
Ja a nyersanya efke R100 roll film és saját hívás
külön kölün a két kép
[link]
[link]
[Szerkesztve]Ha az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --
-
drkbl
őstag
Igen, a negatívra gondoltam, mert rémlik valami, hogy az előhívás csak egy lépés, a papírkép nagyítás útján keletkezik - jól rémlik?
Mi a szakszerű megnevezése a 24/36 kockás filmeknek, amelyek fém tokból húzódnak ki, és oda kell őket visszatekerni (ez a kisfilmes?)? A rollfilm is hasonlóan működik? -
biggamer
veterán
Nagyon jók a képeid, élvezet volt nézni őket.
Gratula.Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
bLaCkDoGoNe
veterán
-
Smogus
őstag
A kisfilm másnéven leica formátum, először ez a gyár csinált ilyen filmmel müködő gépeket, mostanában kazettában van a film azt a gép kihuzza onnan majd visszatekeri (gépe vélogatja mert az én Eos-om először kicsavarja a filmet majd minden képkockát amit ellőtem azt visszahúz) a középformátumú gépek roll filmet használnak, ezt úgy kell elképzelni hogy egy műanyag valmire fel van tekerve jó szorosan a nega ami egy papírra van felragasztva a befűzést ovatosan kell csinálni mivel akármikor szétcsavarodhat az egész és fényt kap a cucc, ezt kell a gépbe tenni és egy másik műanyag valmire felcsavarni majd becsukni a gépet és kattingatni, átcsavarodik az egész majd kiveszed és leragasztod hogy ne bírjon szétcsavarodni.
Egyébként nem a kisfilmes canon DSRL-eket veri meg mondjuk egy 6x6-os minőségi nega hanem inkább a 22megapixeles hátlapokat, a Canon 1D-t már egy professionális kisfilmel is le lehet nyomni, persze képletesenHa az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --
-
Smogus
őstag
válasz bLaCkDoGoNe #4332 üzenetére
Tegnap este néztem végig a galériádat és én is szeretnék gratulálni nagyon jól sikerült, sikerült megfogni a romos gyártelep hangulatát, jók a kontrasztok a szinekben, ff-ben is jó lett volna de így szinesben is nagyon nagyok, szeretem az ilyen helyeket.
Adik:
köszönöm, egyébként a Ljubityelemmel készült, annak is kicsit régiek már a lencséi de ha végre készen lesz a PSixem...
csak nem tudom milyért ül rajta ennyit a szervizes
[Szerkesztve]Ha az emberi agy elég egyszerű lenne ahhoz, hogy megértsük, akkor egyszerűségünkben erre már nem lehetnénk képesek. -- http://smogus.deviantart.com/ --
-
j.bravo
addikt
(duplázódott valamiért)
[Szerkesztve]Whatever.
-
j.bravo
addikt
Megint jó kis képeket raktatok fel, egyre jobban irigykedem (nincs gépem, illetve a szervizben van, mint tudjátok...)...
Avicularia repülősei is ígéretesek, csak a vágás stb. - legközelebb már nagyon jók lesznek!
Blackdogone (bocs a lower/uppercase-ért) ls Smogus gyáras illetve temetősei pedig nagyon el vannak találva!
Fejo: szívesen elmennék ezekre a helyekre A szobám falára nem tenném ki a képeket, de azért tetszenek. A makrók viszont szépek.
kircipeti: ide is elmennék szívesen A zaj szvsz nem zavaró, és a géped érzékelője ennyit tud - de ez nem von le a képeid értékéből szerintem. A győriek talán érdekesebbek voltak, de ez se rossz.
BEE: láttunk már felhős képet eleget de azért nekem bejönnek ez is szép.
_Gudella: kicsit talán tényleg sok. A mostanában feltett képeid jobban tetszettek. Bocsi, rossz néven ne vedd, de tudsz te ennél jobbat is!
[Szerkesztve]Whatever.
-
hdanesz
őstag
A nyíregyházi állatkert egyik lakója épp meditál:
[link] -
-
->Dzsony<-
tag
lenne egy olyan kérdésem hogy kinek lenne ötlete arrra hogy miért lett ez a kép ilyen nagyon zajos? pedig ISO 80, szép napfény, stb.. és mégis ilyen..
[link]
[Szerkesztve] -
drkbl
őstag
Smogus, biggamer, köszönöm a gyorstalpalót és a részletes útmutatót!
Homályosan rémlik gyerekkoromból a papírral burkolt film, de masszívan el voltam tiltva tőle, most már értem, miért
Emlékszem egy középkorú férfira, tán rokonom volt, aki egyszer-kétszer előhívta a filmjeimet - leginkább a nagyító(?) fogott meg, egy fémgömb lábbal és csövekkel, mint egy nagy mikroszkóp... Elég homályosan emlékszem tálcákra folyadékkal és negatívokkal - késöbb hasonló műanyagtálcákban marattam NYÁKot... -
drkbl
őstag
válasz ->Dzsony<- #4343 üzenetére
Angol nyelvet bírod? Egy részlet a Fujifilm tüzijáték-fotózási tanácsadójából:
- Use manual focus to set the focus to infinity.
.
.
.
.
* Adjust the aperture to control the light level in the images. Using a faster shutter speed will result in a collection of bright dots. -
BLiNk3r
senior tag
Nem nagy szám, csak egy magányos kaktusz álmos nyújtózkodása...
[link]
Azazhogy kaktuszféleség
[Szerkesztve] -
biggamer
veterán
válasz ->Dzsony<- #4343 üzenetére
Ha nagyon átmelegszik a gép a napon, akkor zajosabb lesz a kép ( pl. napsütés ).
Esetleg ez nem történhetett meg ?Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
->Dzsony<-
tag
nemhiszem hogy ez lenne.. ennél sokkal melegebb idöben készültek képek ugy hogy egész nap a napon áltam a géppel együtt és mégis teljesen tiszta a kép.
Aktív témák
Hirdetés
- eBay
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- Ukrajnai háború
- Energiaital topic
- Gumi és felni topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Projektor topic
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest