- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Vennék egy IP4200-as nyomit nagyon olcsóért, de van egy kis hibája
PGI 5BK csíkoz. Olvasgattam itt a fórumon, hogy hajlamos a beszáradásra, és nem, vagy csak nehezen lehet tisztítani.
Van egy műszerész kollégám, aki az előző munkahelyén a sebbenzint használta tisztításra (nem csíkosra szárad, nem kezdi ki a gumit, nem teszi tönkre az elektronikát) Van rá esély, hogy tisztítható a fej vízzel, vagy valamilyen más anyaggal, esetleg sebbenzinnel? Próbálta valaki a sebbenzint?[ Szerkesztve ]
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Milyen utántöltő tintát érdemes venni egy ip4200-ba?
-
Lacpac
őstag
PGBK alig nyomtatott valamit a fúvóka-ellenőrzéskor, két nap desztillált vízben ázás, (közben mikor eszembe jutott, akkor forróvízöblítés csapból) után már olvasni lehet a nyomatot, nagyfelbontáson meg már tökéletes, de egyre jobb a minősége a normálon is.
Szóval nem kell leírni rögtön a fejet, egy kis türelemmel vissza lehet hozni a halálból. -
Lacpac
őstag
válasz afterburner_ #2928 üzenetére
A fúvókaellenörzés 100%-os lett :-)
-
Lacpac
őstag
Szerintem:
Fejet mosd ki folyó meleg víz alatt (akkor ok, ha a kezed alig bírod alatta tartani), addig öblögesd, amíg tiszta nem lesz a víz
50db-os dvd tok tetejébe önts desztillált vizet, (előtte mikróban jól felforrósítod, ne forrjon, 60-80°C ok) a tiszta fejet beleteszed. Had ázzon, akár több napig is. Naponta 2* utánamelegíted a vizet, és a fejet visszateszed bele.
+ amikor eszedbe jut, vagy arra jársz, akkor kikapod a desztvízből, és folyatod rá csapból a forró vizet. Utánna mehet vissza a tokba. Nekem 2,5 nap kellett a fej kimosásához.
Mielőtt beteszed, nem kell radiátorra tenni, vagy hajszárítóval szárítani. (I450-es feje a szárítástól adta meg magát, a kicsapódó vízkő nem tett jót neki.) Csak lerázod róla a vizet, (addig kell lengetni, amíg vízcsepp van rajta) És mehet vissza.
Hátha neked is használ.
Első pár nyomat nem volt jó, de a gyerekeknek nyomtattuk a színezőket, és a 10. nyomat már ok volt. Nekem a pgbk volt beszáradva. A fúvókaellenörző nyomatban láttam vagy 20 kis csíkot :-) , azt sem tökéletesen. -
Lacpac
őstag
Sziasztok,
Canon patronoknál is van több chip verzió?
Ha igen, akkor keverhetőek egymással?Azért kérdem, mert csak chippes patronokat tudtam venni, (3 db kellett csak) és a csere után hibaüzenetet dobott a nyomtató.
Kicseréltem a patronokon a chippet a régire, és utánna hibaüzenet már nincs, de nem nyomtat azokkal a szinekkel.
Ha veszek egy garnitúra egyforma chippes patront, (ha számít ez) akkor van remény, hogy nyomtasson újra a gép rendesen?Köszi
Laci -
Lacpac
őstag
Szia,
Akkor szerintem levegős lett a fej. Legalább is a tünetek ezt mutatják.
Kis nyomtatás után ismét eltünik a szín (nyomtatott egy pár órai állás után).Mit lehet ezzel tenni? Ugye nem kuka?
[ Szerkesztve ]
-
Lacpac
őstag
válasz afterburner_ #3876 üzenetére
A gép már elég régi.
A fej az kb 1,5 éves, tőled vettem még 2010 végén.
Utángyártott van benne, a szivacs eléggé kint van, azt néztem meg legelőször.
Már találkoztam ilyennel, akkor egy varrótűvel kihúztam egy kicsit, és jó lett.
Az egyik szín közben megoldódott, egyszer csak jó lett.De!
Kivettem az összes patront, végignéztem a fejben a patron csatlakozókat, majd visszatettem a patronokat, és akkor vettem észre, hogy ki van kapcsolva a nyomtató.
Megpróbáltam bekapcsolni, de nem ment.
Kihúztam a tápot, majd visszadugtam, akkor bekapcsoláskor felvillant a led kb 1s-re, majd kikapcsolt a gép. Kivettem a tápot, de nem lettem okosabb, mert szétszedni nem tudom, arról meg nincs infóm, hogy milyen feszeket kellene mérnem a táp kimenetén.Valahol keletkezett egy zárlat, szerintem, és a táp védelme letilt.
Van valahol agy kritikus terület a gépen belül? Vagy inkább a tápot nézegessem?
Esetleg tudod, hogy melyik csatlakozó tüskén milyen feszeket kell mérni? -
Lacpac
őstag
válasz afterburner_ #3876 üzenetére
Már elkezdtem szétszedni, de van valami trükkje, levettem az előlapokat, de nem látom mi nem engedi hogy le tudjam venni a felső burkolatot. Valami elől van.
[ Szerkesztve ]
-
Lacpac
őstag
válasz afterburner_ #3878 üzenetére
Fejet már kivettem, de nem indult úgy sem. Nem volt mosogatva a fej.
IP4200-as.[ Szerkesztve ]
-
Lacpac
őstag
válasz afterburner_ #3878 üzenetére
Kipróbáltam mégegyszer, fej nélkül, most elindult :-(
Ez rossz hír, legalább is nekem.
Ez tuti fejhiba.
Most már megy a kukába a nyomtató.[ Szerkesztve ]
-
Lacpac
őstag
válasz afterburner_ #3882 üzenetére
Megnyomom a power gombot, és felvillan a led, ennyi.
Fej nélkül minden esetben elindul. (legalább is most már)
eeprom resetet hogy kell? Kikapom a fejet, és úgy megpróbálkoznék vele. -
Lacpac
őstag
válasz afterburner_ #3885 üzenetére
Na, meglett az utódja. MG5150-re esett a választásom.
Esetleg chipresettert tudsz hozzá? Vagy van valami más mód a gazdaságos patroncserének, úgy hogy a gari megmaradjon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs