- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- Androidos tablet topic
- TCL LCD és LED TV-k
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Három oldalról üveggel határolt minitorony huppant le az Antec tervezőasztaláról
- Milyen monitort vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Pad 5 - hatásos érkezés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferdzsoo
addikt
Én a 7-es ruhában megfőttem stjohn's-on (mondjuk ott 30 fok volt a víz.), a végén már hátul fel sem húztam a cipcárt, semennyire, egyszer kaptam kölcsön egy 3-as shorty-t, az volt az igaz megkönnyebbülés...
Meg ugye hogy lekerült rólam 6 kg is...
A shorty hátránya mondjuk az úszkáló kis csípős csalánozók.[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
F-ECT$
titán
-
deedee
őstag
15 kiló a súlyhatár a charteren.....
izgalmas lesz beleférnia redó az tuti a kézipoggyászban lesz.
10 euró kilónként, ha jól olvastam.... az nem kis pénz lesz...
[ Szerkesztve ]
-
gonger
senior tag
-
gonger
senior tag
Seawatchban most is vannak 3mm-es ruhák(nem is gagyik), amiket kedvezményes kártyával 30 e körül meg lehet venni.
Én mondjuk az 5,5mm-es ruhában is fáztam az első napon mélydélen. Igaz, hogy az a fáradtságtól lehetett leginkább, de minél jobban lebeg az ember, annál kevesebbet mozog; napi 4 merülés pedig igencsak megterhelő, ráadásul fiatalabbak sem leszünk, így egyre vastagabb ruha fog kelleni :-)[ Szerkesztve ]
-
gonger
senior tag
válasz Sanyabá #2709 üzenetére
Más dolog, hogy fázol és nem konfortos annyira, mint lehetne, vagy épp vacogsz és lila a szád. Grüneren tavasszal 6 fokos vízben a párom 5,5mm + 5,5 mm shorty kombóban 35 percet bírt a párom. És élvezte a merülést persze utána ki kellett olvasztani, de még ez után sem tudtam rábeszélni a szárazruhára.
-
gonger
senior tag
válasz Sanyabá #2711 üzenetére
Én is féltettem, nőknél ez egyébként is kényes szituáció lehet.
Mindenkinek tudnia kell, hogy mennyire edzett a szervezete; van aki nedvesben merül jég alá is...
Én azt mondom, hogy a szárazruha az Isten áldása. 20-22 fok alá nem is vennék mást, annyival nagyobb komfortot nyújt számomra! -
deedee
őstag
hali
megjöttem dahabról
majd mesélek,mert sajna van mitízelítőnek:belefutottam egy "kuponos" gyorstalpalós csapatba....
a haladó búvár nem tudta, hogyan kell leereszteni a jacketet a szelepekkel és hogy mi az int és din csati....
6-7 merülés után aowd tanfolyam stb -
Ferdzsoo
addikt
válasz Füge007 #2721 üzenetére
Engem ez azért nemigazán érdekel, mert sohasem fogok ilyennel merülni, és sohasem fogok ilyen csapattal merülni menni. Szóval hogy ők mit csinálnak egymással meg hogyan merülnek.....
Természtesen ettől függetlenül szomorú...
[ Szerkesztve ]
"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
Füge007
senior tag
Konkrétan erre is gondoltam, meg sok másra. Elszomorít, hogy az üzlet felülír mindent a búvárkodásban is! Ezek a kis csapatok időzített bombák, előbb vagy utóbb valaki otthagyja a fogát, és aztán majd kitalálják ott nem lehet majd merülni. Úgyhogy ennek a jelenségnek sajnos a levét megissza minden búvár.
[ Szerkesztve ]
Füge
-
gonger
senior tag
Szia, Én nov végén készülök Dahabba, most először leszünk ott. Érdekelne, hogy Te melyik bázissal merültél.
Tapasztalataidat privátban is szivesen fogadnám, ha ide nem akarod írni.köszi előre is.
JA! Travel Service-el mentetek? mennyi volt a súlyhatár feladott csomagra?
Sharm felé állítólag okt 31-ig 20 kg-os súlykeretet adtak, novembertől már csak 15 kg-ost terveznek:-S
egyébként nyáron Hurghada felé már alapból csak 15 kg-ost adtak és plusz súlykerete lehetett itthon venni hozzá.[ Szerkesztve ]
-
gonger
senior tag
HBO 2-n most megy a Sanctum. Nyomasztó ez a film :-/
-
gonger
senior tag
Kőbányán merült már közületek valaki? Valóban van olyan része ami mono palackkal, barlangi vagy roncsmerülő képesítés nélkül is biztonsággal merülhető ?
-
Ferdzsoo
addikt
-
törölt tag
EZ a tanfolyam megéri ennyiért?
-
deedee
őstag
válasz #24334592 #2741 üzenetére
most voltam a vörösön egy ilyen kuponos csapattal.
plvasd vissza a hsz-emet...
el fogsz szörnyülködni, azt garantálom.
pl. : nem tudták hol a hátsó gyors leeresztő szelep és egyáltalán mire valódin/int : "mi az a bigyó a izében?" vagyis a dió-t nem is ismerték stb.
képzés abból állt, hogy merültek és ennyi....
6 merülés után advance kártya -
F-ECT$
titán
Egy normális alapfokú tanfolyam tényleg kb 70e Ft + kártyadíjból jön ki. Ehhez még hozzájöhetnek egyéb díjak (pl ha nem Magyarországon csinálod meg a merüléseket, akkor az utazás, szállás, stb.) De amit szokott tartalmazni:
-oktatási anyagok (könyv, táblázat)
-elméleti oktatás
-felszerelés
-4 uszodai vagy ellenőrzött vizes merülés
-5 nyílt vizes merülésEz a 20e Ft nagyon csábítónak tűnik elsőre, de hogy miért is ilyen olcsó:
-csak a holtszerzonban váltható be (bár lehet a merüléseket későbbre is halasztani)
-csak az Adria és a Vörös tenger választható: így gondolom az utazást majd leszervezi az iskola, jó sok felárral számolva
-külön kell fizetni a merülésekért: ez 5x21 Euro - így lesz a 20e Ft-ból máris 50e FtÍgy összességében (mivel ki is kell utazni) szerintem semmit sem nyersz.
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
Peetry
senior tag
cserébe viszont kritikán aluli színvonalú oktatást kapsz.
Az a jó tanfolyam, ahol akkor engednek vizsgára amikor úgy gondolják, hogy megtanultad amit kellett és nem akkor amikor megvolt az előírt óraszám (kb mint a jogsi). Az más kérdés hogy ha nem nagyon szerencsétlen a delikvens, akkor általában elég az előírt is.
Oktatót válassz, ne kupont meg iskolát. Divecenteren lehet olvasni sokat, meg érdeklődni. -
Ferdzsoo
addikt
Ennek is ugyanúgy 70K lesz a vége, mint a többinek, már alul ott is van hogy nem tartalmazza a merülések árát.
Nem kell ezeknek bedőlni, oda menj ahol tudod hogy megfelelő minőségű oktatást kapsz... Ne a pénz oldalára figyelj.
Sőt. A búvárkodás egy nagyon drága sportág, szóval érdemes elgondolkozni rajta hogy a búvárkodás ott nagyon nem áll meg hogy tanfolyam megvan és akkor mehetünk.
Egy valamire való túra többszázezer forint, márpedig nemsok értelme van egy búvárvizsgának ha legalább rögtön az elején nem tudsz elmenni egy túrára. Hogy meg is maradjon valami abból amit megtanultál.Nem elrémiszteni akarlak, csak a tények ezek.
Amúgy ezekkel a legtöbb ember nincs tisztában. A friss tanulóknak a 90%--át nem látják többet az oktatók/búváriskolák.
Ez iszonyat durva szám, én sem akartam elhinni. Ugyanis az a baj hogy a legtöbbször ilyenkor világosodnak meg arról hogy mennyire nem olcsó is ez a hobby."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
törölt tag
válasz Ferdzsoo #2746 üzenetére
(#2742) deedee: nem 6 merüléses advanced akarok lenni.Hanem egy owd kéne, amivel tudnék hugival merülni.Ő megcsinálta az owd-t, túl van 20 merülésen és szívesen vágna bele az aowd-be, így tudnánk együtt merülni talán?(nemtom a bodynak legalább mekkorának kell lennie)
szerintem vérciki és életveszélyes, ha valaki nincs tisztában a technikával.Igenis tudja kimerítően, h mi mit csinál, mi miért történik (fizikai, biológiai szintig bezárólag).Másképp ez simán vakrepülés
(#2743) F-ECT$ elsőre tényleg csábítónak tűnt, nem is értettem, míg utána nem számoltam én is.huncut marketingtrükk!
Kössz az infót, legalább látom, h mit "kell" megkapnom egy normális tanfolyamon.(#2744) Peetry nem tudom hogyan válasszak oktatót, senkit sem ismerek.Még a cégek közt sem tudnám eldönteni, h melyik szakmailag OK, melyik kuka...
(#2745) Füge007
(#2746) Feree13 hugit látva, azért sejtettem, h a búvárkodás kb. mint a fotózás...De, ha belegondolok, h a két kedvencemet (tengerek + snorkel) össze lehet kötni egy komolyabb formában, akkor miért ne!
Láttam nagyon szép helyekre menő búvártúrákat,a mik önmagukban is kuriúzomszámba mennek (maldív, karib, galapagos), csak ezekkel az a baj, h amíg nincs egy sima owd-m esélyem sincs menni.
2 hét alatt meg lehet csinálni egy owd-t?Régóta tolódik ez a történet, tavasszal mindenképp csak ez lesz kitűzve előttem, hogy megcsináljam.Így évente 2x fogok tudni merülni (nem sok, de úgy szeretném, h mindkettő szafari legyen live a board stílusban 20+ merülésszámmal)
Szerintetek, olyat lehetne, hogy itthon megcsinálom az owd-t, majd vörös tenger 1 hét szafari?Vagy olyat owd-vel még nem lehet?
Nézegettem a divecentert, de nem nagyon ismerem ki magam azon a honlapon (általános kérdezz felelekbe nem akarok beletrollkodni ilyen kezdő kérdésekkel )
köszönöm mindenkinek a válaszokat előre is!
-
F-ECT$
titán
válasz #24334592 #2747 üzenetére
A búvárkodás nem drága. Az utazás + szállás + kaja drága. (Persze a végeredmény ugyanaz, ez csak pontosítás.) Ha csak Horvátországig mész, már akkor többe van az utazás + szállás + kaja, mint a búvárkodás költsége. És minél messzebb mész, annál inkább tolódik el ez az arány.
A hugi hol csinálta az owd-t? Én pl tudom javasolni az aquanauta-t. A főnöknek (Attila) van egy érdekes stílusa, de ő is, és a többi oktató is nagyon jól vágják a témát.
Egy owd kb 4 nap nettó. Hogy ez hogy van elosztva az már az oktató felelőssége. Én pl csütörtöktől vasárnapig tanultam, de van akinél ez több hónap.
Elvileg a szafarihoz aowd és 50 merülés kell. Gyakorlatilag owd + 5 merüléssel már elvisznek...
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
törölt tag
huginak jól ment, Balin csinálta, meg Indonéziában merülgetett
ez az aquanauta rémlik.Asszem ott nézegetett mindenféle jó helyre menő túrákat.Akkor ezek szerint OK-s hely?
4 nap? Na, ez már tetszik.Akkor elvileg 2 hétbe simán belefér egy ilyen 4napos owd + 1 hét vöröstenger?
Nézegettem a könyveit (van padi-s angol online könyve is) , hát elég sok mindent kell ám tudni!De itt a telem, rákészülök, h minden simán menjen.
Mit érdemes megvenni a felszerelésből előre?ezek jóárasított cuccok elvileg?
[ Szerkesztve ]
-
F-ECT$
titán
válasz #24334592 #2749 üzenetére
4 nap akkor, ha szép az idő, és lehet menni Gyékényesre.
Az aquanauta OK hely.
A padi szerintem felejtős.
Ha sok időd van, akkor iratkozz be előre, és kapni fogsz egy kb 200 oldalas könyvet. Azt 1x elolvasod és kb mindent tudsz majd, amit kell. Felszerelésből az abc-t érdemes megvenni (masz, uszony, légzőcső), de csakis szakboltban.
Dive ever, work never.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest