Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mepet

    addikt

    válasz Adra663399 #7031 üzenetére

    Ez egy modul? Régen nem így volt tagolva, hanem külön volt a mikró+optika és a mobil+rézvezetékes modul.

    Dr Egri még a modulfőnök? Nagyon szigorú, de következetes tanár.

    A mikrós modul messze a legnehezebb a híradón. Ráadásul általában kiscsoportos is, mert kevesen jelentkeznek, ebből adódóan még nehezebb.

    A meló dolog összetett kérdés. Először is ugye munkaerőhiány van, mindenki talál állást. Kérdés, mennyire a szakmában. Mikrósként vidéket szerintem el is felejtheted, csak Bp létezik. Ott van a Bosch és a propatria, ahol radarokat terveznek/gyártanak (a boschnál egy csomó mérnök dolgozik, folymatosan keresnek), és Bp-n vannak a mobilszolgáltatók irodái is, ahol hálózatot fejlesztenek/üzemeltetnek. Vidéken esetleg gyárban lehet dolgozni, ahol mikrohullámú berendezéseket gyártanak, más nincs a szakmában szerintem.

    Ami erősen ajánlott, ha pontosan a szakmádban szeretnél dolgozni: nappalin már a szakmai gyakorlatot is szakterületi cégnél csinálni. Diplomával a kézben valami gyakornoki programba bekerülni (mobilszolgáltatóknál minden évben szoktak lenni, ezek lényegében egy hosszú képzéssel induló junior mérnköki pozíciók).

    Én csak kevés arccal tartom a kapcsolatot a suliból, de a kis számú minta alapján azt kell mondjam, alig dolgozik valaki ennyire pontosan azon a területetn, amit tanult.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák