Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    válasz hnorbert70 #17569 üzenetére

    "Utána jártam s nincsen hőkioldó a Einhell gépben."

    Akkor borítékolható, hogy az is le fog égni. Gondold el: A kis Güde asztal 250-es lapot hajtott 1,5KW-al, ez pedig 315-öst 2,2KW-al. Gyakorlatilag ugyanott vagy tehát erő tekintetében. Nekem ez az arányú számolításos Güde évente többször is hőkiold 30mm vastag bükknél. Ez annyit jelent, hogy hőkioldó nélkül ennyiszer leégne. Egyébként ezek a fajta gépek nem nagyon bírják a fűrészlap emelgetését - én átalakítottam, és spórolok az emeléssel. Magyarul, ha nem a vágás miatt kell a lap magasságát állítani, akkor nem is teszem. Pl nem süllyesztem le, amikor elteszem a gépet pihenni - így viszont ügyesen takarnom kell a négyéves fiam elől, mert a freud lap olyan, hogy ha rosszul érinted meg (az álló lapot persze!), felsebez.

    "A laminált forgácslapból otthonra éjjeli szekrényt valamint polcrendszert építenék ki, amit nem kellene leszabatni más műhelyekben"

    Nem tudod otthon ezt megoldani sajnos.
    Illetve megoldható még egy mezei kézi körfűrésszel is, de ki fogja csipkézni a széleit. Ráhagyszminden élen 1-1mm-t, azt pedig marógéppel leszeded. Ha szerencséd van, jó vidiák, és biztos, egyenes tolás. akkor nem lesz egy mm-nél mélyebb felszakadás. Ennél többet marógéppel korrigálni már nagyon macerás. Szóval vagy elfogadod, hogy aránytalanul meggyűlik a dolgod vele (ennél olcsóbb a bérvágás), vagy elfogadod, hogy csúnya lesz a polcrendszered széle.

    És a keretek alatt mit kell értenem? Kaptárkeretek hársból?

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák