Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gt0618

    tag

    válasz Borgi #6534 üzenetére

    Hát az m2n-e -vel nem volt gondom nekem sem (kivéve azt a samsung 250GB sorozatot ami új firmware-t kapott inkompatibilitás miatt, de az összes vissza is ment garanciába), ma is kiválóan működik, igaz 500GB -os hdd nem volt benne, csak sok 250-es meg most egy 320-as.

    A régi ata vezérlőkön volt néhány belassulás ha nem azon a kábelvégen volt az eszköz amire jumperelve volt, meg a dvd egységek masterként kifékezték a hdd-t. Sata vezérlőböl szerencsére általában több van, ott nem szokott gond lenni, de újabb lapokon (ahol egy vezérlő biztosít 4-6-8 portot), vagy egy vezérlős régi lapokon ma is besz*pom néha (ilyenkor ki is derül mi a marketing a specifikációból), nem mindig egyértelmű az sem, hogy melyik specifikáció szerint indul el a vezérlő, főleg nvidiánál.

    Előbb utóbb meglesz a jó összeállítás a fenti esetben is. Másik kérdés, hogy a nagy hdd-knél volt azért változás, és az újabb 500-as wd-k már pont beleesnek az advanced format kategóriába, ahol belső logika fordítja át 512b->4k-ra címzést (ahogy XP és az nf4-es vezérlők is indulnak), csak ehhez kell a wd align tool (vagy valamelyik másik), vagy olyan oprendszer ami helyesen csinálja a partíciótáblát (ha azzal particionálja az ember a hdd-t), vagy ilyen brutál lassulás lehet belőle. Ahogy ssd-nél is ugyanez, csak az ígyis-úgyis annyit gyorsít, hogy kapásból nem tűnik fel hogy lassú. Érdemes adott gépben, adott vezérlőbeállításokkal nulláról csinálni mindent (partíciótól formázásig adatmásolást is).

    Nekem volt gondom az eredeti (piros, egyenes végű) kábelekkel, de csak sebesség, igaz másik lapban (M2N-E-ben hozta a 100-150MB/s sebességet), a smart értékeket meg a sokadik ahci driver már raid módban is átengedte, úgyhogy aida is tudhatná, ha nem lenne túl régi, amúgy az everest pont az aida "folytatása", ugyanaz a magyar fejlesztő jegyzi mindkettőt.

Új hozzászólás Aktív témák