- Vezetékes FEJhallgatók
- SSD kibeszélő
- Hobby elektronika
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
Új hozzászólás Aktív témák
-
M_o_g_y_i
őstag
Mo.-on kapható már az AM3+ széria?
Egyelőre X4 640 vinné, majd valamikor csere.
IDE-s lapot szerettem volna, de úgy látom nem nagyon van már.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz _DiEGO_ #4078 üzenetére
Várni, és megint csak várni...
Ezt megelőzvén, ill. áthidalásként nekem pedig megjött a 890FX Deluxe5!
Sajnos csak a jövő hét elején tudom elhozni, de már megnéztem a "kicsikét"...
Pofás, de a lényeg f@x@ legyen![ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Milka 78 #4103 üzenetére
Rendben!
És remélem megy majd rendesen az UEFI Samsung 24"-os monitoron...
De nyilván nem fogomsz@rozni, mert egy régebbi X2-ről (2500MHz-en volt hajtva) váltok. Proci X4 640 lesz, 2x4GB 1600MHz RAM társaságában.
i5 2500K-t szerettem volna, de megelőlegeztem a bizalmat az új AMD szériának, ha jók lesznek, később csere. Kisebbet bukok majd vele, mint komplett 1155-ről váltással, szerintem...
Már régebben is kérdeztem, de nem volt rá válasz: ezekben az új 8xx chipsetes lapokban már mennek rendesen az SSD-k, kijavították az AHCI hibát?[ Szerkesztve ]
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Milka 78 #4083 üzenetére
880G Pro3 - EXPERT
Itt sincs?[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
-
M_o_g_y_i
őstag
Jelentem települ fölfelé a Win7!!!
(890FX Deluxe5 + X4 640 + ADATA 1600MHz Gaming 8GB kit)
Mire telefonon megírtam, pont a befejezésig eljutott!!!
Levettem 1,5V-ra a mem.fesz.-t, és 1,3V-ra a CPU fesz.-t.
No, már írom is a felhasználónevet...4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
-
M_o_g_y_i
őstag
aginor: bár az ADATA nálad kimaradt, 2x4GB 1600MHz 20e.-ért nem olyan rossz vétel.
Holnap (leghamarabb) beszámolok róla, mit tudnak. Egyelőre annyit tudok, amit már írtam, hogy 1,5V mellett megy SPD szerinti időzítéseken, ami egyelőre az árához képest már jó hír. Remélem megy még lejjebb, ill. bír majd még egy kis frekit...
szanyi20: én is éppen így, csak beledumálok, hátha segít a jó döntésben.
ILYET ADATA 2x4GB 1600MHz kit XPG Gaming Series (AX3U1600GC4G9-2G)
Még ha nem is tudom magas frekire "kényszeríteni" a memókat, ilyen összegért élettartam-garis, stabil (és még jól is néz ki - akit érdekel) cuccot simán megéri venni, jó lesz még az a 8GB hamarosan.[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
Asrock...
...890FX Deluxe5
Holnap lesz az ideje a puding próbájának, úgy rendesen...Érdekes ez az UEFI, még nagyon szokni kell.
Kicsit döcögősen reagál, de ez legyen az összes baj vele!
Normál BIOS-ban is ilyen széles skálán lehet állítani a ventillátorokat?
Vagy ez (gondolom) a Deluxe5 tudása már... Kicsit magas CPU hőmérsékletet mutat a HW monitor, mert alapon 45°C volt. Pedig batár hűtő van rajta, és alul is van feszelve.
Majd meglátom, hogy az újabb BIOS javítja-e ezt a hibát.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz gyurczy #4192 üzenetére
Eddig csak egy rendszer-telepítésig jutottam, mindenféle driver felrakása előtt vagyok. Nem volt már több időm rá, holnap leszek ismét gépközelben.
BIOS szerint volt 45 fok, ami kizárt! Athlon II X4 640 a proci, tehát kevés cache, alacsony fogyi/hőmérséklet (főleg így 1,3V-on). És egy szép nagy Noctua hűti a procit...4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
M_o_g_y_i
őstag
Igen, biztos.
Előző lapról levettem, dobozba be, most pedig fölkerült az újra.
A paszta pedig világbajnok, Artic Silver 5.
De a hűtő gyakorlatilag paszta nélkül is alázná a gyárit, a 2x4 hőcső, a brutál borda és a 12cm-es venti nem hibázik...
Raktam föl már "párszor" hűtőt, gondolom most is jól...
Majd kíváncsi leszek, hogy ha fent lesznek a dolgok rendesen, mit mutat op.rendszer alól.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Milka 78 #4202 üzenetére
A sima mezei hűtőpasztákat azért jó pár fokkal veri még mindig. Persze, a csúcsok még jobbak, de nekem ez van és eddig mindig jól ellátta a dolgát.
Manapság már nem okoz gondot, régen is csak annál, aki balf.sz volt. Nem kell mindent össze.vissza kenni vele, és nincs gond.
A jelenben pedig semmi negatívuma nincs ennek a gyenge vezetőképességnek, mert IHS van minden procin.
Amúgy 1-2 nap alatt is sokat szárad, nem tud folyni már alapból sem.
6 fokot pedig nem ver rá szerintem egyik sem, ami fémet nem tartalmaz az pedig biztosan nem. Ennyit a "veszélyességről".
Más! Az ADATA XPG Gaming 2x4GB RAM 8-8-8-24 1T 1,5V-on megy, egyelőre freki-tuning nélkül, ezt kipróbáltam.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Milka 78 #4211 üzenetére
Nem indult el 7-en, no de ennyi pénzért 8GB és 1,5V/1600MHz 1T ekkora méretű memória-modulokkal???
Bravó ADATA azt mondom!
Még ha nem is fog ennél magasabb frekin menni, már ennek örülök.
Gyakorlatban 2-3% gyorsulást nem vesz észre senki, még többet se. Esetleg stopper-órával.
Viszont sokat tököl induláskor a lap szerintem... Vagy ez is Asrock-feature?[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Milka 78 #4213 üzenetére
Csak 1,65V-on, most pl. 1,45V az 1600 MHz CL8.
Én hülye, véletlenül 32 bit rendszert raktam... Ma már mindegy, holnap jön az SSD, arra már figyelni fogok...
Az hogy lehet, hogy a Samu HD502HJ nem megy a lapban, csak a Marvell SATA vezérlőn???
Coptam vele, míg vagy 8-10x kábelt és vinyó sorrendet cseréltem...[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz _DiEGO_ #4215 üzenetére
Bazz...
Tényleg olvastam is ezt, de totál kiment a fejemből. Olyan gyökér volt, hogy hol látta, hol nem a vincsit, most már nem is látja...
Na adok én neki akkor!
Kösz az informácijót!4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Milka 78 #4224 üzenetére
Ja, holnap állíthatom át AHCI-re ráadásul, vagy csak a különálló Marvell vezérlőre kössem?
Szerintem inkább ez utóbbi lesz.
Ha átállítom IDE-ről AHCI-re, fogja látni a vinyókat, nem kavar be?
Az AMD overdrive-nál jobb programot tudtok-e?4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
M_o_g_y_i
őstag
Ez csak az esetben igaz, ha egyáltalán nem látja a gép a vinyót. Gondolom így értették!
Én nem izzadtam le közben, csak előtte, mert nem akart a pendrive felől indulni a gép, hiába nyomtam F11-et neki... Csak ha a BOOT részben a rádugott flash-meghajtó lett kiválasztva neki.
Amúgy kb. 15-20mp alatt kész volt. Minden adat megmaradt rajta természetesen.
_DiEGO_: de amit kérdeztem, hogy utána is jól kezeli a meglévő vinyókat???
Azt tudom, hogy az SSD AHCI-ben menjen, de eddig ha egy vinyót rajtam AHCI-módú vezérlőre, BSOD lett az eredmény. Nyilván a rendszer miatt.
...
Közben megválaszoltam magamnak úgy látom! Tehát csak a rendszernek kavar be az IDE/AHCI mód változás, de egy tárolásra használt sokadik meghajtó pont lesz..ja, hogy arról a "szisztem" miként szedi le az anyagot.
Szerk.: az Asrock tuning-program és az AMD overdrive helyett van valami jobb???
BIOS-ban hiába állítom a CPU-frekit, mondjuk 3600-ra, visszaáll 3000-re.[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz djzsolt12 #4404 üzenetére
890FX Deluxe5 a lap.
Szóval ha a RAM 1600 MHz fölött van, akkor írja ezt.
Mert most a proci 3,75GHz, a RAM 1333MHz/7-7-7-21/1T és megvan mind a 8GB.
Érthetetlen...
Szerk.: lehet, hogy a "ganged/unganged" miatt van?[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz Milka 78 #4408 üzenetére
Minden ott van ebben a hsz.-ban, és előtte írtam valamikor a memóriát is.
Na, szóval ADATA 1600 Gaming 2x4GB kit a RAM. Majd megnézem, hol kezdi el a memória "felosztását" a W7...
A 880g-vel nem pont ez volt, annál nem látszott, csak az egyik modul, ha jól emlékszem.
Nálam van 8GB, csak a win7 a felét írja használhatóként...4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
M_o_g_y_i
őstag
Halkan súgom - nehogy leb.nak érte - de lehet eladom a 890FX Deluxe5 deszkát, amiben egy X4 640 muzsikál...
Semmi baj vele, alapon 3,75 GHz sima ügy. De lehet egyszerűbb lapra váltok, kisebb fogyasztású procival és szimpla PCI-E x16 foglalattal.
Illetve majd anyagiak függvénye de még 990 is lehet belőle akár.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
M_o_g_y_i
őstag
Amúgy nézegettem a 890FX és a 990FX speckóit, és hát a "hivatalos" SLI-támogatáson kívül plusz a 2000 vs. 2100MHz RAM-támogatáson (ami szinte nulla értékű különbség) kívül semmi eltérés nincs.
A prociban gondolom minden funkcionál majd, ugye a 890FX is AM3+ lap.
Gondolkoztam a cserén, de szerintem nem érné meg.[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
890FX Deluxe 5 lapom van...
Az összehasonlításban is e kettőt vetettem össze.
Tehát lehet nem is érdemes váltani.[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
Már én is unom ezt a várakozást...
-
M_o_g_y_i
őstag
890FX Deluxe5 lapom van.
A-Data S102 32GB-os USB3.0 pendrive-ról szeretnék winfosch-t telepíteni.
De az istennek nem megy, pedig a BIOS /UEFI/ jól van beállítva, USB-ről indul a gép, de az F11 sem segít...
Windows7 USB/DVD Download Tool segítségével raktam föl a Win7 lemezképfájlt, de nem bootol mégsem.
Csak nyomja a "Reboot and select proper boot device" szöveget...Bazz, milliószor raktam már föl lemezről mindenféle rendszert, erről a nyamvadt pendrive-ról mi a rákért nem megy???
[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz _DiEGO_ #5472 üzenetére
Köszönöm a segítségedet , de mint írtam úgy csináltam.
De valamiért nem formázta bootolható (szép magyar kifejezés...) állapotra valamiért a pendrive-ot.
Az MBRwiz programmal estem neki, remélem sikerült.
Kezdem is (remélem) a telepítést.
Köszi mégegyszer azért!4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
M_o_g_y_i
őstag
A BIOS-t kellett resetelni, és egyből indult "pendrájvról" MBRWiz-kezelés után.
Most mindössze az USB3.0 meghajtó hiányzott a Win telepítőnek...
Na, kimentettem a c:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\ mappából az .inf és a .sys fájlokat, majd betallózom neki induláskor.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
M_o_g_y_i
őstag
890FX Deluxe5 lap legújabb BIOS-a az 1.60.
Az egérrel van kis gond, egyébként jól működik úgy tűnik.
A koordináták vannak kicsit összekuszálódva...4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
M_o_g_y_i
őstag
1.63 beta a Deluxe5 laphoz
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz M_o_g_y_i #5607 üzenetére
Na, csak visszaraktam az 1.63-at (890FX Deluxe5) és most minden rendben van.
Nem tudom mi volt vele, lehet bekavart valami az előző BIOS-ból.
(nem volt BIOS-reset frissítés előtt)
Most megvan a 2600MHz NB (1,225V) és 3800MHz CPU (1,475V@1,48V kikapcsolt LLC mellett), atom-stabil.[ Szerkesztve ]
-
M_o_g_y_i
őstag
Szerintetek egy 890FX Deluxe5 lapra, ami ugye UEFI-s lehet-e 890FX Deluxe4 BIOS-t rakni?
-
M_o_g_y_i
őstag
Elvileg a két lap megegyezik, csak a BIOS/UEFI a különbség.
Csak gondoltam kipróbálom milyen lehetőségeket ad a sima BIOS, milyen opciók vannak.4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest