Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Weper

    tag

    Üdv.

    Lenne olyan problémám, hogy a VGA Driver feltelepítése után (illetve közben is) fekete lesz a képernyő, illetve lefagy a gép (ezt úgy állapítottam meg, hogy a billentyű ledjei nem kapcsolnak ki, illetve be). A boot menü bejön, csak a Windows nem.

    Egy hete játék közben azt vettem észre, hogy elkezd villogni a képernyő, majd megjavul. Párszor ezt eljátszotta majd végül már egyáltalán nem javult meg. Tehát megnéztem alaplapi VGA-val hátha jó lesz és működött is.
    Majd letöröltem a VGA driverjét és működött. Később próbáltam feltelepíteni a legújabb VGA drivert, viszont ekkor már fekete maradt a képernyő. Vártam 10 percet majd újraindítottam a gépet és nem töltött be a Windows, megint fekete lett a képernyő. Ekkor már alaplapi VGA sem működött, így csökkentett módban kellett elindítanom és DDU-val letörölni a VGA és az alaplapi VGA driverjét.

    Ekkor 5 tényezőre gondoltam, hogy hibás lehet: VGA, alaplap, monitor, monitor kábel, Windows (ekkor még 8.1 volt a gépen).
    Az 5 tényező közül a VGA kilőve, mivel amikor alaplapi VGA-ra kötöttem a monitort akkor is fekete volt a képernyő. Tehát maradt 4 tényező.

    Mivel pont új CPU-t akartam venni, beszereztem egy új alaplapot, CPU-t és CPU hűtőt és egy SSD-t.
    Beszereltem az alkatrészeket, majd feltelepítettem az SSD-re a Windows 10-et. Mivel a Windows 10 automatikusan keresi a drivereket, így észrevettem, hogy megint fekete lesz a képernyő.
    Így rögtön 2 tényező ki lett lőve, a windows és az alaplap. Így maradt 2: Monitor és monitor kábel.
    Holnap megpróbálom letesztelni másik monitorral hátha jó lesz.

    Addig is valaki nem tudja, hogy esetleg lehet-e más problémája? Esetleg a tápegység adta meg magát?
    Illetve a VGA-t nem vettem ki, amikor alaplapira kötöttem a monitort, az esetleg befolyásolja? Azaz mégis a VGA a ludas?

    Gépem:
    Alaplap: MSI Z97 Gaming 5
    VGA: Asus 270x DC2T 2 GB
    CPU: i7-4770
    RAM: 2x2 GB + 4 GB (Kingston mindegyik)
    Tápegység: FSP Hexa 500W

    A válaszokat előre is köszönöm! :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák