- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kompakt vízhűtés
- iPad topik
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Apple notebookok
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
-
PROHARDVER!
Téma összefoglaló! Kérlek olvasd el mielőtt kérdezel, és használd a keresőt!
Az összefoglalóban pár helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek! gyűrű
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Az automatikus mód igen, de ha bekapcsolod, akkor már más a helyzet, az bekapcsolja a játék módot.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
TV-je válogatja, hogy a játék mód hogyan van beállítva az adott készüléken. Általában minden képjavító kikapcsolásra kerül.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
A TV-nek, EDID infók alapján küldi a jelet, hogy “hahó, játék módban vagyok”, a többi feladat az adott TV-n múlik, hogy mit és hogyan kezel. Azt is el tudom képzelni, hogy a TV játék módja jobban van beállítva, mint az a mód, amit éppen használsz. Egy jól beállított képmódhiz nem szükséges az ALLM bekapcsolása, anélkül is jó. Még soha nem volt szükségem játék módra, ahhoz, hogy jó legyen a lejátszás.
Röviden, a játék mód bekapcsolása után a TV-n múlik a megjelenítés.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
PuffyDog
tag
Sziasztok!
Nemsokára jön a FireStick 4K Maxom.
Ha lengyel a fiók, ugye a Prime Videó miatt, akkor milyen országot, régiót állítsak?
Netflix, Max, Skyshowtime elérhető?=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
sb
veterán
Bár nem nagyon pörög a téma, de egy kis érdekesség még hozzá.
Azóta 1x próbáltam rá újra a beállításra és:
- Nemcsak sikerült beállítani, de manual helyett automatikusan meg is találta a Yatse a futó Kodi-t.
- Beállítottam, beléptem, ment minden.
- Majd 2-3 perc elteltével meghalt az egész. Nem látta a Kodit, nem találta meg, manual konnektálás, teszt gombra "unable to connect" ismét. Közben a Kodi nem lett újraindítva a stick-en, ugyanúgy futott tovább. (Aztán próbálkoztam újraindítással is)Tehát valami futás közben is változik, még mindig a portok nyitására/vmi firewall-szerű dologra gyanakodva.
X-akta. -
Trailblazer
veterán
Üdv! Fontos kérdésem lenne. Ez a PCX-nél épp potom áron kapható cucc ismeri az AV1 formátumot lejátszásilag? Kardinális lenne. Köszönöm, főleg ha pozitív a válasz. Pláne ha még próbálta is valaki.
Lehet más a helyesírás...? -> https://lnk.bz/fJ4V
-
Danecay
addikt
válasz Trailblazer #8972 üzenetére
Szia!
Könnyen lehet, hogy azért nem válaszol senki, mert ezt az alapinformációt is természetesen tartalmazza, az egyébként jól összeszedett és több részletre, lehetőségre kitérő Téma összefoglaló. A kérdésed egyébként többszörösen és több módon is meg van válaszolva.
-
addikt
válasz Trailblazer #8972 üzenetére
A Fire TV Stick 4K sima verzió is (tehát a linkelted) és a Max (2nd Gen) is támogatja az AV1-et, a régebbiek szerintem nem.
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Trailblazer
veterán
OK, kösz a válaszokat. Teljesen kiváló áron adják, és mindent tud, amire szükségem lenne. A Max-szel képben voltam, hogy az támogatja, de a weben keresgélve nem egészen volt nyilvánvaló, hogy ez a 4K 2023-as modell is.
-
kenicsab
tag
válasz Trailblazer #8976 üzenetére
Szia!
Azért azt vedd figyelembe hogy a sima nem támogatja a HDR és Dovi
üzemmódokat és nem is fogja tudni a jövőben! -
kenicsab
tag
válasz Trailblazer #8978 üzenetére
Nekem gen1 van 4k max és sikerült megoldani az usb-t otg kábellel.
[OTG] . -
blakey
titán
válasz kenicsab #8980 üzenetére
Ettől még sajnos nem lesz teljes USB támogatás, ahhoz jó, hogy legyen táp és szabad USB egy légegérhez, billentyűzethez, de egy HDD-hez már nagyon kevés. A stick egy jó hálózati lejátszó.
-
blakey
titán
válasz Trailblazer #8982 üzenetére
Vissza fogsz még jönni.
-
pusztav
csendes tag
Szevasztok.Sima fire tv 4k vagy inkább a max típust vegyem? Csak streemre kell, de fontos az atmos hang.
-
Danecay
addikt
Egy külső tápos HDD házzal vagy dokkolóval is? Pendrive-ról nekem viszi a filmet. Egy 64GB-ossal próbáltam először, amin egyébként egy boot-os Win telepítő volt, azt nem ismerte fel, majd egy 32GB-ossal, ami valami szintén zenész kategória volt, de megszűntettem rajta minden partíciót, formáztam, filmet másoltam rá, azt már pedig látta a Fire stick. Gondolom a HDD-nél a tápellátás az aggályos. De mi van ha külső tápos HDD-t használsz? Nem tudom, csak kérdezem, én sem próbáltam
-
kenicsab
tag
válasz pusztav #8984 üzenetére
Szia!
Ez egy kicsit ellentmondásos, mert ha a tv tudja az atmost, akkor nem biztos hogy kell stick,de ajánlott (típus függő), ha viszont nem tudja, akkor nem engedi át magán a tv az atmos hangot és a stickről pedig nem lehet hangot kivezetni.
Én legalábbis így tapasztaltam régi LG nano vs új TCL c805.
Ha választani kéne, akkor a maxot preferálom a kettő közül! -
headhunter
addikt
SkyShowtime-ból ez a verzió hibamentesen fut a sticken? [link]
(Választék, lista megnézhető valahol, hasonló mint a netflixnél az unogs?)
-
gyűrű
Topikgazda
válasz kenicsab #8987 üzenetére
Ilyenkor mindig elgondolkozom hogy vajon miért írtam meg az összefoglalót..
Egyértelműen le van írva melyik firestick milyen kép és hangformátumot támogat.
A tv-nek semmi köze ahhoz pl. hogy az eszöz milyen hangot tud.
Elárulom hogy a stick bedugható az erősítőbe is, vagy egy hdmi extractorral is használható.[ Szerkesztve ]
-
kenicsab
tag
-
Trailblazer
veterán
válasz Trailblazer #8982 üzenetére
Azért annyit offolnék itt magamhoz, hogy nem, nincs USB-C a Xiaomi-n sem. Ami miatt megvettem, azt ugyan tudja, viszont a lokális filemozgatás nehézkes, és kevés rajta a hely is. NAS-om meg nincs, pedig úgy tűnik, az illene ide, itthoni filmstreameléshez.
-
kenicsab
tag
válasz Trailblazer #8998 üzenetére
Másodlagos NAS-nak egy Zyxel 325V2-t vettem kb 10~15k + 2db HDD pl.: 5400rpm WD és teljesen jól működik hálózatban mind kábelen mind WiFi-n is egészen 4K-ig bezárólag!
Nekem nem vált be az USB-s filmnézés,,,
Szóval érdemes beruházni egybe és nincs több bosszankodás. -
Trailblazer
veterán
válasz kenicsab #8999 üzenetére
Nem is válhat be az USB-s fimnézés, mert mint mondom, nincs USB. MicroUSB van rajta (nem túl 2024), de az tápellátás miatt. A NAS-ekkel az a baj, hogy ritkán kerülnek ennyibe, és ahogy rálátásom van, konyítani is kéne hozzájuk. Ez a része hiányos...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Kérdés előtt olvasd el kérlek a téma-összefoglalót!
● Hirdetni a HardverAprón lehet , itt a topicban mellőzzétek,
ahogy hirdetések linkelését is !
● Egymást tartsuk tiszteletben.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest