Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ubyegon2

    nagyúr

    válasz azbest #12235 üzenetére

    Ha megfelelő priorítást és felhatalmazást kapna egy országos irányító törzs, ezt is meg lehetne szervezni. A jelenlegi társadalmi hozzáállás mellett nem lenne egyszerű, de valamit vagy elhatározunk és annak alárendelünk minden mást vagy nem csinálunk semmit és siránkozunk.

    Itt nem egy mindenkinek tetsző ablakbóltapsolós megoldásról beszélünk, ennek a hadsereg csak a magját adná, elég sok más országos szerv összehangolt tevékenysége kellene. Itt a biztosnási támogatást már nem városközpontban páváskodó díszpinyt adná, de ennek is meg van a módja.

    Vagy egyelőre feladjuk a már amúgy is megnyekkent békés civil szabadságunkat egy időre vagy otthon ülünk, sírunk és rettegünk. Utóbbiban az a dühítő, hogy csak az elhatározás kellene, minden más adott.

    Ja hogy a Corvin sétányon nem napozgatna békésen ennyi parazita túlélő család? Hát istenem. Máshol sem, ebben biztos lehetsz. ;)

    *******************************************

    Az idősellátás normál helyzetben is óriási szégyen erre az országra és magára az egoista elkorcsosult társadalomra nézve is. Látszik a mostani idősekhez való hozzáállásból is szinte mindenütt. Itt is dettó ugyanaz a helyzet, mint magában az eü-ben, van pénzed, van privát ellátás, nincs pénzed, ingyen temetés. Sosem az ország irányítóit kell szídni, a társadalom ezeket hozta létre. Ez van. Egy 1500 lelkes faluban épült 1000 férőhelyes 1 mrd-be kerülő stadion helyett egy megyében emberi szintre lehetne hozni az idős és demens ellátást. Ja persze ez demagógia. Mindegy, akár a nagy háborúk után, majd ha ez is elmúlik, újra értékké válnak az emberek, a családtagjaink.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák