Érkezik a világ legkisebb hordozható 4K lézerprojektora

Döbbenetes mennyiségű pénzt szedett össze a közösségi finanszírozású kampányán.

A Nebula egy kickstarteres kampány keretein belül szavaztatta meg az embereket, hogy lenne-e szükségük egy kompakt, 4K felbontást produkáló, lézeres fényforrásra épülő lézerprojektorra. A Kitűzött cél 50 000 dollár volt, amelyet a termék a 10 nappal ezelőtti indulás óta bőven túlteljesített, hiszen 2,7 millió dollárt szedett össze a projekt. Így tehát minden esély megvan rá, hogy a Nebula Cosmos Laser 4K-nak tényleg elkezdik a gyártását és kiszállítását.

Anker Nebula Cosmos Laser 4K
Anker Nebula Cosmos Laser 4K

A DLP technológiát használó készülék elméletileg képes a 4K felbontás megjelenítésére, amihez minden bizonnyal a pixeleltolás nevű eljárást használja. A modell maximális fényárama 2400 ANSI lumen, ami papíron elegendőnek tűnik ahhoz, hogy úgy is élvezhető képminőséget produkáljon, ha nincs teljesen besötétítve a szobában. Támogatja a nagy dinamikatartományú tartalmak (HDR10 szabvány) kezelését, és a trapéztorzítás korrekció funkció sem hiányzik belőle.

A készüléken Android TV smart rendszer futhat, aminek részeként több ezernyi netes alkalmazás elérése válik lehetségessé, továbbá a gyárilag előre telepített médialejátszó sem hiányzik róla, amelyre a helyi hálózatról vagy USB-n keresztül csatlakoztatott külső adattároló eszközről juttathatóak el a médiaállományok.

A meglehetősen kompakt (26,5 x 22 x 16,5 cm) modell könnyű, csupán 4,8 kg a súlya, ezáltal tényleg viszonylag könnyen hordozható. Azonban nem beszélhetünk egy 100 százalékosan mobil eszközről, hiszen a használathoz a hálózati áramforráshoz, vagy egy nagy kapacitású külső akkumulátorhoz kell csatlakoztatni. A Nebula Cosmos Laser 4K 30 wattos integrált hangrendszerrel rendelkezik, tehát jó esély van rá, hogy egészen vállalható hangminőséget produkál. A termék a Kickstarteren keresztül 1500 dollárért (~474 000 forint) szerezhető be, és a hivatalos kereskedelmi csatornákon állítólag majd 2200 dollárt (~695 000 forint) kérnek el érte.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Anker

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés