Videochat a nappaliban

Az idei év elején – a két nagy dél-koreai konszern jóvoltából – felbukkantak azok a televíziók, amelyek lehetővé tették a Skype használatát, azaz segítségükkel a számítógép közbeiktatása nélkül használhatja bárki a népszerű csevegőprogramot. Persze a konkurensek is gyorsan kapcsoltak, így hamarosan az összes vezető gyártó kínálatában megjelentek azok a modellek, amelyek ugyanezt a szolgáltatást kínálják.

Panasonic TY-CC10W
Panasonic TY-CC10W

A Panasonic sem lóghat ki a sorból, így a japán vállalat is piacra dobta azokat a Viera családba tartozó televíziókat, amelyekkel kedvünkre használhatjuk a Skype-ot. Sőt most bejelentették, hogy június 11-től megvásárolható TY-CC10W típusjelzésű webkamerájuk, amelyet direkt a tévés alkalmazáshoz fejlesztettek. Az eszköz a televíziók USB 2.0 portjához kell csatlakoztatni és máris mehet a videochat 1280x720 képpontos felbontásban, másodpercenkénti 22 képkocka mellett. A kamera egy 1/4-es CMOS szenzor kapott, és ellátták négy mikrofonnal is, aminek köszönhetően az egész család részt vehet a beszélgetésben.

A 210 x 43 x 76 mm-es méretű készülék mindössze húsz dekát nyom. Első körben Japánban lehet majd megvásárolni 190 dolláros áron, de a vállalat üzletpolitikáját ismerve valószínűleg nem kell sokat várni az európai és a magyarországi debütálásra sem.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés