Valódi laptopok a Huaweitől

Az inkább telefonjairól ismert kínai cég mindhárom új noteszgépe Windows 10-et futtat.

MateBook X, MateBook D és MateBook E néven három új noteszgépet mutatott be a Huawei, és ezek az eredeti MateBookhoz hasonlóan teljes értékű, Windows 10-et futtató noteszgépek, nem pedig androidos, vagy más, alapvetően azért mobilra optimalizált OS-t használó hibrid megoldások.


[+]

Az új sorozatból a legimpozánsabbnak a MateBook X nevezhető, ami egy rendes ultrahordozható gép, 13 hüvelykes QHD felbontású képernyővel, U szériába tartozó Core i5 és Core i7 processzorokkal, 4 vagy 8 GB RAM-mal és 256 vagy 512 GB-os PCIe SSD-vel. Az elegáns, vékony és alumíniumból készült házba épített notebook a gyártó szerint egy töltéssel 10 órát képes filmet lejátszani. A gép egyik érdekessége a vékony káva, a kijelző oldalt ez mindössze 4,4 mm vastag. Mint általában az ilyen ultrahordozható eszközöknél, a töltés és az adatátvitel egyaránt USB 3.1 Gen 1 sebességű Type-C csatlakozókra hárult, de egyes piacokon a géphez csomagolják majd a MateDock nevű replikátort, ami Type C-n keresztül nyújt USB-A portot, HDMI-t, DisplayPortot, és egy újabb Type-C konnektort, a töltéshez.


[+]

A sorban – lefelé – a következő a MateBook E lett, ami tulajdonképpen az eredeti 2-az-1-ben MateBook továbbfejlesztése, nagyon hasonló külsővel, de a korábbi FHD helyett 2K-s képernyővel (12,1”-es képátlóval), és az X-hez hasonló hardveropciókkal, bár itt kisebb, 128 GB-os SSD is kérhető, a processzorok pedig az Y szériából kerülnek ki.


[+]

Végül az utolsó a sorban a MateBook D, amely az eddigiekkel ellentétben nem a mobilitásra lő, lévén 15,6 hüvelykes, Full HD képernyőt kapott. A hardver azonban viszonylag erősnek ígérkezik, ugyanis Core i5 és Core i7 CPU-kat, 4-16 GB-nyi memóriát választhatunk bele. A háttértár alapesetben egy 1 TB-os HDD, de SSD-s és hibrid modellek is lesznek, opcióként pedig az örökzöld GeForce 940MX is feltűnik a színen.

A három MateBook érkezése először az amerikai piacon várható a nyár folyamán, az árak az X esetében 1400 euróról indulnak, a D esetében 799 euróért már egy 940MX-szel szerelt változatot kapunk Core i5-tel, 8 GB RAM-mal és 1 TB-os HDD-vel, míg a MateBook E esetében 1000 eurótól induló árakra számíthatunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés