- TCL LCD és LED TV-k
- iPad topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Blu-ray lejátszók
- OLED TV topic
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
nxswitch
senior tag
Múlt héten vettem a 2018-as Matebook D-t. Nekem nagyon bejön. Remélem bővül majd MO-n a kínálat Xiaomival együtt.
[ Szerkesztve ]
-
Top cat
addikt
Na ennek nem kell leragasztani a kameráját.
De fülelni azért még tud.
-
Tomassy00
senior tag
-
veterán
-
-
moleculez
veterán
Ha most kellene Windowsos laptopot venni, azért ez elég esélyes lenne.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
törölt tag
ezzel alapból jár a leghallgatás vagy külön kell igényelni?
-
Picco
addikt
Visszanyalt mindenki kedvenc nagy amerikai vallalatanak a fagyi...meg tovabb baszogatjak oket lesz meg xMate es xMate Pro is hamar...azon kuncognek csak igazan jot ha ok is sajat forkot/disztrot fejlesztenenek.
**Escape from Tarkov EOD account elado!** It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo
-
törölt tag
Gyönyörű, "meleg" színekben megvilágítva.
[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
....csak ne lennének olyan drágák...
-
törölt tag
Egyébént érdekes a 3:2-es oldalarány. Bár fotósokon kívül nem hiszem, hogy sokan örülnének neki.
-
ROBOTER
addikt
válasz #65675776 #15 üzenetére
Szerintem éppen fordítva, a filmeket nézőkön és bizonyos játékkategóriát képviselőkön kívül nem hiszem, hogy a 16:9 bárkinek előnyt hozott volna ezen a világon. Ez persze a felhasználók döntő többségét kiteszi.
Dokumentumot szerkeszteni, programozni, rajzolni/tervezni a 4:3 vagy 3:2 lényegesen kényelmesebb a hordozható méret-kategóriában. Sok-sok-sok tapasztalatból mondom.
Szégyen, hogy mobil munkaállomásnak nevezett notebookok 16:9 képaránnyal jelennek meg és nincs alternatíva.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Én magam mindezzel tisztában vagyok. De a többség nem képes ezt megérteni. Csak a filmeknél jelentkező fekete csíkok számítanak számukra. Volt ismerősöm, aki emiatt leszarozta a monitorom. És nézegette a két sornyi weboldalakat a 19"-es 16:9 képarányú apróságán. Ami természetesen rohadt király volt, mert nem volt csík a filmeknél. Illetve hogyne lett volna, elvégre a filmek döntő többsége 21:9 képarányú. Pech. Mindegy, büszkén hírdette mindenki előtt, hogy neki mennyivel jobb a monitora.
-
iwii
csendes tag
Inkább vennék Surface Book-ot vagy Macbook Air-t. Nagyon sajnálom, hogy a Surface vonal 2012-es megjelenése óta nem ad magyar kiosztású billentyűzetet, remélem, azért a jövőben ezen változtatnak.
-
b2fodist
tag
Reméltem hogy a Ryzen alapú Matebook D is lesz a frissítve vagy legalább kap több változatot.
-
sb
veterán
Pontosan.
Kiegészítve azzal, hogy a filmeseknek meg a 16:9 se jó és sírnak a szélesebb kijelzőért.
Egyedül desktopon 32" felett látom értelmét a szélesebb kijelzőknek, ott már 16:9 is batár magas.Kisebb képernyőn viszont sokkal jobb ez az arány.
Tabletből is 4:3-at kerestem, ég és föld használhatóságra 8"-ban egy 16:9-hez képest.Szimpatikusak ezek a notik. Úgy tűnik szem előtt tartották a használhatóságot.
[ Szerkesztve ]
-
Bohus
aktív tag
+1 a 3:2-re.
2007-es évjáratú notim van 16:10-es képaránnyal, ami szánalmasan "lapos" az asztali gépem 4:3-as monitorához képest. Megfogadtam, hogy 16:9-es notit soha nem fogok venni, csak ugye nincs más. Most legalább befutott egy épkézláb alternatíva.
A Föld legnagyobb problémája maga az ember.
-
Sanya
nagyúr
Igen, viszonylag jó lenne a filmeseknek egy szélesebb kijelző, de ha úgy csinálnak széles kijelzőt, hogy a szélessége változatlan, csak a tetejéből vágnak, az most kinek jó? Ha meg meg akarsz nézni egy weboldalt, ami meg magasabb, mint széles, akkor meg görgőzünk, meg szenvedünk.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
sb
veterán
Nekem nem kell megmagyarázni.
Mint írtam én is az 5:4 4:3 3:2-őt preferálom. Mindent jobb ezen művelni, mint 16:9-en.
Habár desktopra utóbbit már megszoktam, de ezt is úgy, hogy én a taskbart és egyéb cuccokat is kiteszem jobb oldalra, így a klasszikus munkaterület "négyzetesebb" és van hely a sallangnak. Erre jó, nagy méretben.Filmet meg TV-n nézek, nem tableten, monitoron. Ezek nekem produktív eszközök.
És ha még hozzáteszem, hogy a filmet is 16:9-re nagyítom 2.35:1-ről úgy, hogy a két szélét így levágom akkor biztos a fejemet veszik a mozisok is. De nem fogom az 55" egy részét fekete sávval nézni úgy, hogy közben a széleken 100-ból 99x nulla információról maradok le. -
Top cat
addikt
válasz Hieronymus #7 üzenetére
Erre gondoltam. Ennek el van rejtve a kamerája.
-
-
törölt tag
válasz Hieronymus #28 üzenetére
https://www.winprivacy.de/deutsch-start/download/
-
Purple_46
tag
Jó koncepciónak ígérkezik a cég új iránya.
Hajrá!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -35% Bivaly i5-13500H 6Mag 16GB/512GB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Lenovo B51-80 i5 Alaplap hibás alkatrész bontás
- Acer Nitro 16 (Garanciás/G-Sync/165Hz/16:10/1TB)
- EXCLUSIVE AJÁNLAT! Samsung Galaxy Book 4 /Intel 7-150U/16GB/1 TB SSD/15,6/Intel Graphics/Garancia
- AKCIÓ% Dobozos új HP VICTUS Gamer laptop/i7-13700H/32GB/1000GB SSD/RTX 4060 8 GB/144Hz/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest