Hirdetés

Tartalomfogyasztásra termett, ultraszéles kijelző a BenQ-tól

A 37,5 hüvelykes, Type-C-vel is felszerelt, pszeudo-10 bites megoldás támogatja a HDRi-t, és 2.1-es TreVolo hangrendszert kapott a futószalagon.

A BenQ nemrégiben mutatta be a legfrissebb, meglehetősen terebélyesre sikeredett, ultraszéles monitorát, a 37,5 hüvelykes EW3880R-t. Ezúttal elsősorban nem a játékos kedvű egyének vannak a vállalat célkeresztjében, hiszen a 21:9 képarányú, 3840x1600 pixel felbontású, 2300R íveltségű IPS panel képfrissítési rátája csak 60 Hz, amihez a megszokott 1000:1 statikus kontrasztarány és 4 ezredmásodperces GtG válaszidő párosul.

[+]

Ha az online tabellákat nem is feltétlenül hajtjuk uralmunk alá a termetes újonccal, a produktivitásunk bizonyosan szárba szökken (hacsak a filmmaraton gondolata nem csábít el), miközben az 1,07 milliárd előttünk kavargó szín 95 százalékos DCI-P3 színtérlefedettséggel siet vigaszunkra. A ditheringet használó készülék rendelkezik HDR10 támogatással, illetve ellátták a gyártó kétprofilos HDRi technológiájával (Cinema HDRi és Game HDRi), ami által finomabbak a színátmenetek, míg a fénysűrűsége 300 cd/m²-ben tetőzik.

[+]

A Brightness Intelligence Plus funkciónak – és egy beépített szenzornak – hála a periféria képes a fényerőt és a színhőmérsékletet automatikusan állítani a környezeti fényviszonyok függvényében, de az olyan jópofa/hasznos dolgok, mint az e-papír szimulálása vagy a színvakokat segítő, úgynevezett Color Weakness Mode szintúgy ott figyel a repertoárjában. Adalék a történethez, hogy az OSD menü 18 választható nyelve között szerepel a magyar.


[+]

A 111 ppi képpontsűrűséggel megáldott monstrum talpa minden irányban állítható, illetve még a 100 x 100 VESA furatok is kipipálhatók, ám érthető okokból kifolyólag a pivot mód hiányzik. A fedélzeti csatlakozók táborában egy 1.4-es DisplayPortot, két HDMI 2.0 bemenetet, egy DisplayPort alt módot tudó, valamint 60 wattnyi energia közvetítésére ugyancsak alkalmas USB Type-C konnektort, továbbá két USB 3.0 aljzatot találhatunk a 3,5 mm-es audio jack társaságában, és az 1050 dolláros ajánlatot egy 8 wattos mélynyomóval megtoldott, 3 wattos hangszórópár, plusz egy tartozékként mellékelt távirányító igyekszik vonzóbbá tenni.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • BenQ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés