Új tábla-PC a Fujitsu Siemens kínálatában

A Fujitsu Siemens a hamarosan kezdődő CeBIT kiállításon mutatja be a publikumnak új tábla-PC-jét. A Stylistic ST5022 jelzésű modell az Intel Centrino platformjára épít, szíve – az ST5020-as család többi tagjához hasonlóan – egy alacsony üzemfeszültségen működő, 1,1 GHz-es Pentium M 733 processzor 2 MB másodszintű gyorsítótárral és 400 MHz-es rendszerbusszal. A mindössze 2,5 cm vastag, 1,55 kg tömegű gépet elsősorban beltéri használatra szánják, ám belső fém merevítőkeretének és a winchester rázkódásokat elnyelő felfüggesztésének köszönhetően kellően robusztusnak bizonyul külső helyszíneken való alkalmazás során is.

Az ST5022 12,1 hüvelykes, 1024x768 felbontású kijelzővel rendelkezik, amelyet a csillogás elkerülésére szolgáló bevonattal látnak el. A megjelenítés a 855GME chipsetbe integrált grafikus vezérlőre hárul, amely maximum 64 MB memóriával gazdálkodhat. A rendszermemória mérete alapesetben 256 MB, ám ez 2 GB-ig bővíthető; az adatok tartós tárolásáról az ár függvényében 40, 60 vagy 80 GB kapacitású merevlemez gondoskodik.

A digitális tollal való bevitelt a Wacom műhelyéből kikerülő alkotóelemek biztosítják, mégpedig akkor is, ha a készüléket védőtokban, kijelzője előtt fóliával használják. Persze lehetőség van hagyományos perifériák használatára is, amelyek USB, infravörös vagy Bluetooth portra kapcsolhatók. Az interfészek sorában találunk még egy PC Card slotot, SD/MMC és MS memóriakártya-olvasót, modemet, Gigabit Ethernet, IEEE 802.11b/g vagy IEEE 802.11a/b/g portot, Firewire-, VGA-, valamint audiocsatlakozókat.

Üzleti felhasználók számára különösen fontos biztonsági funkciókkal is szolgál a tablet-PC, így beépített SmartCard-olvasót, TPM (Trusted Platform Module) chipet és ujjlenyomatolvasót is rendelkezésre bocsát, az egész rendszer pedig még egy PIN kóddal is védhető. Energiatartalékként 6 vagy 9 cellás Li-ion akkumulátor kerül a gépbe, amely utóbbival akár 9 órán át használható.

A Fujitsu Siemens a Microsoft Windows XP Tablet PC Edition operációs rendszert, és számos hasznos alkalmazást telepít az ST5022-re, melyek között a Norton Ghost 2003, a Corel Grafigo, az F-Secure vírusirtója és az Odyssey WLAN-kliens is megtalálható. A gépre máris elfogadnak megrendeléseket, ára 2899 eurónál kezdődik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés