Új szintre emeli az SSD fogalmát a Sabrent

A RocketQ Battleship nem is egy, hanem nyolc adattárolót használ, a felkínált teljesítmény pedig minden korábbin túltesz.

A Sabrent bejelentette a RocketQ Battleship nevű SSD-jét, amely tényleg a piac hadihajója lehet, hiszen valójában egy olyan bővítőkártyáról van szó, ami nyolc darab, M.2 2280-as formátumú, 8 TB-os SSD-t alkalmaz. Itt konkrétan a nagyjából egy éve bemutatott, x4-es PCI Express 3.0-s Rocket Q modellre kell gondolni, amiből egy is ütősnek számít, hát még nyolc.

(forrás: TechPowerUp) [+]

A bővítőkártyán egy Highpoint SSD7540-es nyolcportos RAID vezérlőre kapcsolódnak az SSD-k, amelyek kombináltan 64 TB-os tárkapacitást adnak. Ráadásul a teljes termék x16-os PCI Express 4.0-s csatolót használ, így az adatátviteli teljesítmény elérheti a 28 GB/s-ot.

Arra azért senki se számítson, hogy a RocketQ Battleship SSD-t olcsón haza lehet vinni, hiszen már a felhasznált SSD-k is 1300 dollárba kerülnek, és ezekből nyolc kell a működéshez, tehát itt 10 000 dollár feletti árszintről beszélünk majd. No persze ezért cserébe járnak is a nem mindennapi képességek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés