Hirdetés

Új monitorokat dob piacra az Asus

Az Asus rendkívül széles termékpalettájáról nálunk még talán kevésbé ismertek a tavalyi év óta forgalmazott LCD monitorok, márpedig az elkövetkezendő időszakban piacra kerülő új modellekkel tovább bővül a kínálat. Az általános felhasználásra szánt, 17 hüvelyk képátlójú kijelzők családjában érkezik az MM17T, illetve MM17D, melyek csak annyiban különböznek, hogy utóbbiról elhagyták a beépített hangszórókat és az audiocsatlakozókat, és csupán analóg D-Sub bemenettel látták el, míg az előző analóg és digitális jelforrásra is csatlakoztatható. Mindkét modell 1280x1024 pixel felbontású, 400 cd/m2 fényerejű, 600:1 kontrasztarányú panellel rendelkezik, betekintési szögeik 150, illetve 130 fok (h/v), kombinált válaszidejük 8 ms.

A profi felhasználókat megcélzó PM17 sorozat új tagjai közül elsőként a PM17TU és a PM17TE érkezik. Ismét hasonló képességű modellekről van szó, melyeknél a válaszidő adatolásában találunk különbséget: az első 3 ms-os szürkeárnyalatos (G2G), a második 8 ms-os kombinált reakcióidővel jellemezhető. A 17 colos Glare Type panelekre épülő monitorok fényereje 500 cd/m2, kontrasztaránya 600:1, felbontása 1280x1024 pixel, betekintési szögeik 140/130 fok. Mindkettőt felszerelik beépített hangszórókkal, valamint analóg és digitális bemenettel.


Asus PM17

Az ősz folyamán jelennek meg az Asus első 19 hüvelykes LCD kijelzői is: a PM19T, a PG19T és a PW19T. Pontos specifikációkat egyelőre nem ismerünk, ám az már tudható, hogy az első két esetben 4 ms-os G2G válaszidejű, DVI és D-Sub csatlakozókkal ellátott modellekről van szó, míg a PW19T válaszideje 8 ms, és ugyancsak kétféle bemenetet kap. Az Asus útiterve a későbbiekre nézve még nagyobb megjelenítőket is tartalmaz: a jövő év első negyedében kerül piacra a 20 hüvelykes PW20V 8 ms-os G2G válaszidővel, továbbá a 23 hüvelykes PW23V.

Valamennyi modell esetében fontosabbak talán a puszta számoknál az Asus által biztosított extrák és értéknövelő szolgáltatások. Bizonyos modellek eleve az élénkebb színmegjelenítést lehetővé tevő Glare Type panellel készülnek, ám nemcsak ezekben található meg a Splendid képjavító technológia, amely gyárilag programozott és a felhasználó által beállított sémákat biztosít gyakori feladatokhoz: szöveg, fotó, videó visszaadásához, játékhoz, valamint éjszakai használathoz. A Splendid külön szabályozza a vörös, zöld és kék csatornákat, emellett az adott feladathoz optimalizált kontraszt és fényerő értékeket állít be. A gyártó a kijelzőkre 3 év garanciát vállal, és fontos kiemelni, hogy az állandóan világos képpontok esetére érvényes Zero Bright Dot garancia időtartama is egy év, vagyis ha a vásárlást követően egy éven belül ilyen hiba jelentkezne, a vevő kérheti a panel cseréjét.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés