Új digitális fényképezőgépek a Panasonictól

A Panasonic Lumix DMC-FZ3, a DMC-FZ15 és a DMC-FZ20 fényképezőgépek 12-szeres nagyítással és optikai stabilizátorral rendelkeznek. A legkisebbik modell, a DMC-FZ3 1/3.2" méretű érzékelővel és 3 megapixeles felbontással 399,99 dollárért keresi majd rajongóit nyár vége felé. A középső típust, a DMC-FZ15-t 1/2.5 hüvelykes CCD-vel szerelik, s 4 megapixel felbontással bír. A készülék szintén nyár végén kerül a boltokba, ára 499,99 dollár. Végül az 5 megapixeles érzékelővel rendelkező DMC-FZ20 599,99 dollárért lesz elérhető.

Mindhárom fényképezőgép a Leica DV Vario-Elmarit lencséjével készül. A 12-szeres optikai zoom tartománya 35 mm kisfilmes gépekre vetítve 35-420 mm-es átfogásnak felel meg. Az f/2.8 fényerő az egész tartományra érvényes. Az optikai képstabilizátornak köszönhetően a távoli események vagy gyorsan mozgó témák rögzítése garantáltan éles, részletgazdag képeket eredményez. A Panasonic MEGA képstabilizátora automatikusan felismeri a bemozdulásokat, s kompenzálja azokat az optika belső lencséinek elmozdításával.


Forrás: DP Review

Az Extra-low dispersion (ED) lencsetagok a színaberrációt – ami a nagy zoomátfogású optikáknál gyakori jelenség – hivatottak kiküszöbölni. A fényképezőgépek már a gyártó új Venus 2 Engine LSI képfeldolgozó processzorával rendelkeznek. Ennek eredményeképp mindhárom modell sokkal gyorsabban tudja ellátni feladatait. Az új gépek sorozatfelvételi sebessége is gyorsult; szükség esetén a sorozatfelvételek készítése a memóriakártya beteltéig folytatható.

Azóta történt

Hirdetés