Új 400 mm-es szuper-teleobjektívet kaptunk a Nikontól

A Nikon ma reggel jelentette be új szuper-teleobjektívét, az AF-S Nikkor 400 mm F2.8E FL ED VR-t, amihez kapásból új 1,4-szerező toldatot is vásárolhatunk. Az új objektívben továbbfejlesztett AF motor található, ami gyorsabb működést ígér elődjénél. A lencserendszer ráadásul 816 grammal könnyebb is lett, ami nem elhanyagolható tényező. Az egyenletesebb expozíciók érdekében az AF-S Nikkor 400 mm F2.8E FL ED VR-ben immár elektromágneses blendevezérlés dolgozik; a beépített képstabilizátor egy úgynevezett „VR Sport Mode” móddal bővült, ahol a berendezés felismeri a svenkelő mozgást, és ahhoz képest kompenzálja az egyéb bemozdulásokat.

Akinek kevés a 400 milliméteres gyújtótávolság, az mostantól ezt a Nikon új telekonverterével, a TC-14E III-mal – 1 FÉ veszteséggel – megnyújthatja ezt egészen pontosan 560 milliméterig. Az új fókusznyújtó frissített optikai felépítéssel rendelkezik (7 lencsetagot rendeztek 4 csoportba), de a tubusán is változtattak a mérnökök a korábbi konverterhez képest. Ennek eredményeként nem csak a képminőség javult, de a külvilág káros hatásai (por, nedvesség) ellen is jobban védekezik az egység.

Az AF-S Nikkor 400 mm F2.8E FL ED VR augusztustól lesz megvásárolható 12 000 dolláros áron, míg a TC-14E III telekonverterért (szintén augusztustól a boltokban) 500 dollárt kell majd fizetnünk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Nikon

Előzmények

Hirdetés