Tiger Lake-et minden Zenbookba!

Az Intel új processzorainak megjelenésével az ASUS ultrabookjainak új generációja is megérkezett.

A Tiger Lake hivatalos megjelenésével gyakorlatilag egy időben leplezte le az ASUS is az új platformra építkező notebookjait, legalábbis azok egy részét, elsősorban a vékony és könnyű kategóriára koncentrálva, mely a ZenBook, ZenBook Flip, ZenBook Pro és ExpertBook családokat jelenti.

ExpertBook Tiger Lake-kel

Kezdjük is a bemutatást a legegyszerűbbel, az ExpertBook B9 Refresh-sel, mely pontosan az, ami a nevéből is látszik: az ExpertBook B9450-et kapjuk most is, csak már Tiger Lake CPU-val, Xe grafikával. Az Intel Evo (korábbi nevén Athena) platformra építkező gép MIL-STD 810H szabványnak megfelelő strapabíróságot, magnéziumházat, NumberPad tapipadot kínál, belül pedig akár 32 GB RAM, 2x 2 TB SSD, Core i7-1165G7 is terpeszkedhet.


[+]

A kijelző vékony felső keretében a Windows Hellóval kompatilis, HD felbontású kamera segíti a bejelentkezést, és ehhez közelségérzékelő is tartozik, ami lehetővé teszi, hogy a rendszer magától lezárja a hozzáférést, ha felállunk a notebook elől. A korábbihoz hasonlóan itt is kérhetünk kisebb, 33 Wh-s akkut, mellyel 880 gramm lesz a gép tömege, de a mindennapi használathoz alighanem jobb a 66 Wh-s változat, 1 kg-os tömeggel. Az oldalakon két Thunderbolt 4 csatlakozót, HDMI-t és vezetékes LAN-t (MiniHDMI portba integrálva), illetve USB 3.2 Gen 1 Type-A portot találunk.


[+]

Az új B9 október táján érkezhet, ráadásul egy olyan dobozban, melyet áthajtogatva asztali notebook-állványként és töltőtartóként használhatunk tovább.

ZenBookok Tiger Lake-kel

Valamivel komolyabb a fejlődés a ZenBookok frontján, ahol az új csúcsmodell a ZenBook S UX393 lett. Ebben 13,9”-es, 3:2-es képernyő van, 3300x2200 pixeles felbontással és kevesebb, mint 3 mm-es oldalsó kerettel. A panel az ígéretek szerint 100%-os DCI-P3 színteret kínál, Pantone kalibrált, maximális fénysűrűsége 400 nit. A gépház 15,7 mm vastag és 1,35 kg tömegű, billentyűzetét pedig a lehető legszélesebbre húzták. Akkumulátora 67 Wh-s, ezzel 12 óra üzemidőt ígér az ASUS. Belülre természetesen Core i7-1165G7, 1 TB SSD, 16 GB RAM választható.


[+]

Nem egy, hanem mindjárt két utódot is kap a ZenBook 14: ezek a ZenBook 14 Ultralight és a ZenBook 14 ScreenPad. Nem nehéz kitalálni, hogy az utóbbi megkapja a tapipad helyére kerülő érintőképernyőt, míg az előbbinél az egyszerűbb NumberPaddal kell beérni. Vigasztalódhatunk viszont a 980 gramm körüli tömeggel, ami nem rossz egy 14 hüvelykes, Core i7-tel, 67 Wh-s akkumulátorral szerelt géptől, melyre a TB4 portok mellett microSD, Type-A és HDMI is felfért és GeForce MX450-nel is kérhető lesz.

ZenBook 14 Ultralight
ZenBook 14 Ultralight [+]

A ScreenPados verzióban extra az opcionális GeForce MX450, szóval itt sem kizárólag az Xe grafikára lehet majd bízni a képernyők meghajtását. Ez a gép, ha nem is Ultralight, de azért nem is különösebben nehéz, 17 mm-es vastagságához 1,3 kg-os tömeg tartozik.

ZenBook Flipek Tiger Lake-kel

A 2 az 1-ben ZenBook Flip szériánál frissítés történik: a pár hónapja még Ice Lake-kel piacra dobott Flip 13 most megkapja a Core i7-1165G7-et is (16 GB RAM és 1 TB SSD társaságában), és opcionálisan Full HD felbontású OLED kijelzővel is kérhetővé válik. Elegánsabb testvére a Flip S, melyben már alapértelmezetten ott az OLED, ráadásul 4K kijelzővel. Mindkét esetben a burkolat széléig húzott billentyűzetet, és 4096 nyomásszint érzékelésére képes érintőkijelzőt kapunk.

ZenBook Flip S
ZenBook Flip S [+]

Az utóbbi mellé ott az ASUS Pen, mely a Flip S esetében alaptartozék, a Flip 13-nál pedig külön vásárolható meg. Maradva a képernyőnél, a Flip S-nél ez amúgy 100%-os DCI-P3-at és Pantone kalibrált színeket is nyújt. Ha valami miatt mégsem hozna minket lázba az OLED tudása, akkor a Flip S elérhető 1 watt fogyasztású, 450 nites LCD panellel is, mely 100%-os sRGB lefedettséget azért így is tud nyújtani körülbelül 25%-os energiamegtakarítás mellett.

ZenBook Pro 15

A profiknak szánt Pro sorozat is kap valami újat a ZenBook Pro 15 képében: ez a 18 mm vastag és 1,8 kg tömegű készülék ScreenPaddel érkezik, belsejében az alacsonyabb fogyasztású Tiger Lake CPU-k helyett egy tizedik generációs Core i7 H processzor, GTX 1650 Ti grafika és SSD+HDD tárolópáros található. Kijelzője egy 4K OLED panel, 100%-os DCI-P3-mal, áramforrásként pedig egy 96 Wh-s akkut kapott a gép. Oldalain van Thunderbolt 3, USB 3.2 Gen 1 Type-A, SD kártyaolvasó és HDMI is.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés