Lemezek egyedi címkével

Annak ellenére, hogy találhatunk a piacon nála gyorsabb és több formátumot ismerő DVD-írót, az amerikai LaCie februárban megjelenő legújabb külső DVD-írója mégis szolgál olyan újdonsággal, amelyet a piac számos jelentős szereplője mindeddig nem vezetett be. A külső perifériákat gyártó cég új d2 típusjelzésű írója ugyanis elsők között támogatja a Hewlett-Packard által kifejlesztett LightScribe eljárást, mely rendszerrel a kompatibilis írók és nyersanyagok használata esetén lehetővé teszi, hogy a felhasználó egyedi címkével lássa el a megírt lemezt. Mindezt úgy, hogy nincs szükség sem tintára, sem matricázásra, a szöveg, illetve a grafika a lézer segítségével „íródik” fel a hordozórétegre.


Félre a filctollal, itt a LightScribe!

A számítógéphez USB 2.0, vagy FireWire csatolóval illeszkedő LaCie d2 mindezek mellett elboldogul a legtöbb lemezformátummal, egyedül a DVD-R DL lemezekkel nem tud mit kezdeni. Aki kétrétegű lemez megírásra adja a fejét, kénytelen tehát megelégedni a DVD+R DL lemezekből álló választékkal, ám mivel amúgy sincsenek még piacon a kétrétegű DVD-R adathordozók, ezért ez – jelenleg – kevéssé fájó hiányossága a készüléknek.

 

LaCie d2 LightScribe
Médium Írás Olvasás
DVD+R DL 4x 4x
DVD+R 16x 12x
DVD+RW 4x 12x
DVD-R DL - n.a.
DVD-R 16x 12x
DVD-RW 4x 12x
DVD-ROM / DL – / – 16x / 12x
CD-R / -ROM 32x / – 40x / 40x
CD-RW 24x 24x

A LaCie d2 LightScribe egy hónapon belül kerül forgalomba, de már most leadható rá előrendelés a cég weboldalán. Az egység ára 179 dollár, ami jelenlegi árfolyamon számolva mintegy 34 000 forintnak felel meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LaCie

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés