Super Nintendózzunk stílusosan a buszra várván!

Ehhez a manőverhez nem kell más, mint egy SNES kontroller, egy Raspberry Pi Zero és "néhány" apróság – meg edzett idegrendszer.

A málnás vasakkal bűvészkedő retrogaming közösségről mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy nem buzog bennük a kreativitás, és ezt látszik alátámasztani a Restore Technique nevű YouTube csatornát gondozó úriember, Josh legújabb ketyeréje is, ami effektíve nem más, mint egy valódi SNES kontrollerbe épített, RetroPie szoftverkörnyezetet futtató, kézi konzolként funkcionáló masina.

(forrás: Restore Technique YouTube) [+]

Mivel az egykártyás számítógépnek be kellett férnie a 16 bites legenda gamepadjébe, egy Raspberry Pi Zero modulra esett a választás, amelyhez hozzákapcsolva egy Waveshare GamePi15 HAT szolgáltatja az aprócska, 1,54 hüvelykes kijelzőt, a hangszórót, illetve magukat a gombokat, amiket majd tuszkolni fogunk. A kontroller belseje igencsak szűkös, ezért a fölösleges műanyag elemek kukázása után a Pi Zero egyes portjai sem maradhattak a helyükön, továbbá a HAT modul AA ceruzaeleme is túl nagynak bizonyult, így az egy 600 mAh-s lítium-polimer akkumulátorral lett helyettesítve.

(forrás: Restore Technique YouTube) [+]

Persze az igazi fúrás-faragás csak itt vette kezdetét; a komplett folyamatot két videón keresztül nézhetik végig az érdeklődők és a feltöltések információs fülére kattintva részletesen megtudhatják, hogy milyen alkatrészek, eszközök és szoftverek lettek felhasználva a projekt során.

A csöppnyi gép amúgy a RetroPie 4.5.1-en alapuló, előre konfigurált PinkyPi image-et használ és a SNES ROM-ok emulációját a SNES9x-ből eredeztetett PiSNES végzi.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés