A Steam játékokkal szemez a Tesla Arcade

Elon Musk szerint azon dolgoznak, hogy a Steam játékok is működjenek az MCU3-on.

A Tesla nagyjából egy éve jelentette be, hogy komolyabb videojátékokkal is elboldogul a 2021-es Tesla Model S, később pedig már általánosan nyilvánossá vált az MCU3-as konfiguráció paraméterezése. Az úgynevezett Tesla Arcade rendszer gyakorlatilag erre az MCU3-ra épül, konkrétan a Ryzen Embedded sorozatú APU melletti Navi 23-as dedikált grafikus vezérlőre.

A hardver alapvetően működik, de gondot jelent, hogy jelenleg portolni kell rá a játékokat, ami eléggé hosszadalmas folyamat, hiszen nem Windows operációs rendszert használ a Tesla, hanem egy saját módosításokkal ellátott Linux kernelre épülő megoldást. Ez ugyanakkor nem jelentős probléma ma már, hiszen a Valve jelentős munkát fektet abba, hogy a Steamen elérhető játékok jó része Linuxon is fusson, és nemrég Elon Musk is megemlítette az alábbi Twitter bejegyzésben, hogy dolgoznak a Steam tartalmak elérhetővé tételén.

Konkrétum még nincs, de a Valve munkájára építve reálisan elérhetők lehetnek a Tesla céljai, és ez nagy mennyiségű tartalommal öntené el a Tesla Arcade rendszert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Tesla

Előzmények

Hirdetés