A Sony nem változtat a Gaikai üzleti modelljén

A Sony Computer Entertainment a hét elején jelentette be, hogy 380 millió dollárért felvásárolják a Gaikai néven ismert szolgáltatást. Az akvizícióval kapcsolatban több kérdés is felmerült, kezdve azzal, hogy a Sony exkluzív szolgáltatásként fogja-e továbbvinni a rendszert, vagy a konkurens termékekre is elérhető marad. Utóbbi nagyon valószínűnek tűnt, de hivatalos megerősítés nélkül a mai világban biztosra már nem lehet menni.

Andrew House, a Sony Computer Entertainment elnök-vezérigazgatója a Wall Street Journal számára elmondta, hogy a Gaikai üzleti modellje egyelőre nem változik. A szolgáltatás továbbra is elérhető marad mindenhol, és az LG-vel, illetve a Samsunggal kötött korábbi partnerkapcsolat sem szakad meg, sőt, a Wikipaddel kapcsolatos tervek sem módosultak. Változások hosszabb távon lehetnek, de erről az új tulajdonos még nem nyilatkozott, mivel ezek jelenleg még nem kerültek kidolgozásra. Továbbra is nagyon valószínű, hogy bizonyos tartalmak később csak a Sony termékein lesznek elérhetők, ezzel biztosítva a konkurenciával szembeni előnyt, de erről még nem érkezett hivatalos megerősítés.

A szolgáltatáshoz szükséges hardverek beszállítói is megnyugodhatnak. A Sony Computer Entertainment a fejlesztési tervek szempontjából követi a Gaikai elképzeléseit, így a már leadott rendeléseket nem kívánják visszavonni. Egyelőre tehát minden úgy megy tovább, ahogy a Gaikai korábbi vezetősége elgondolta, és ezzel a rövidtávra vonatkozó kérdéseket sikerült is tisztázni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés