A Sony Computer Entertainment felvásárolja a Gaikai-t

A Sony Computer Entertainment (SCE), a Sony interaktív szórakoztatásért felelős leányvállalata bejelentette, hogy a hétvégén egyezségre jutottak a felhős játékban utazó Gaikai néven ismert szolgáltatással, melynek értelmében a japán vállalat 380 millió dollárért felvásárolja a céget. A konkrét üzleti tervekről egyelőre egyik érintett sem beszélt, a közeljövőben a Gaikai működése változatlan marad, a jövő azonban kérdéses.

A Gaikai jelenleg majdnem minden olyan eszközön elérhető, amely internetre köthető, így a felhasználó a szolgáltatáson keresztül képes futtatni az elérhető programokat. A felhős játékról korábban részletesen írtunk egy cikk formájában, amelynek elolvasása után részletes képet lehet kapni a rendszer működéséről. Természetesen kitalálható, hogy a Sony Computer Entertainment kiterjeszti majd a szolgáltatást a Sony termékeire, és ezen belül nagy az esélye az exkluzív tartalomszolgáltatásnak is, gondolva itt a PlayStation konzolokra megjelent játékok felhőben történő futtatására. Ezzel a Sony olyan előnyre tehet szert a versenytársakkal szemben, amit jelenleg más képtelen meglépni, így a vállalat termékei iránt talán fellendülhet a kereslet.

Szinte biztos, hogy a Gaikai a jelenlegi formájában nem fog megszűnni, hiszen a Sony Computer Entertainment számára a konkurencia nem exkluzív tartalmakkal való kiszolgálása további pénzt hozhat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés