A Sony továbbra is érzi a Blu-ray technológiában az erőt

Az utóbbi időszakban egyre erősödtek azok a hangok, amelyek a Blu-ray technológia eltűnését, vagy legalábbis jelentőségének csökkenését jósolták meg, párhuzamosan az online streamelést, letöltést nyújtó szolgáltatások egyre elterjedtebbé válásával. Ennek ellenére még mindig jó pár olyan cég akad, amely lát fantáziát a hagyományos optikai adathordozókban, és az ezek használatára alkalmas eszközökben.

Sony BDP-S6200
Sony BDP-S6200 [+]

Közéjük tartozik a Sony is, amely öt modellt (BDP-S7200, BDP-S6200, BDP-S5200, BDP-S4200, BDP-S1200) dob piacra 2014 első félévében, amelyek szokásoknak megfelelően tudásukban jelentősen eltérnek egymástól. A BDP-S1200 a belépő szintet képviseli, hiszen az extrák között csak a Sony Entertainment Network, a Wider támogatás és a Szuper Gyorsindítás funkció kapott helyett. Ezzel szemben a DLNA kompatibilis, kétmagos processzorral, integrált Wi-Fivel ellátott csúcsmodell ezeken kívül támogatja a 4K tartalmak kezelését, a Miracast technológiát, biztosítja a 3D és SA-CD anyagok lejátszását és az okostévé rendszer sem hiányzik belőle. Az IP Content Noise Reduction Pro technológia az alacsony felbontású videofelvételek képét tisztábban és élesebben jeleníti meg, így a tévé képernyőjén kevésbé zajos és természetesebb színvilágú felvételeket láthatunk viszont.

Sony BDP-S1200
Sony BDP-S1200 [+]

A termékek meghajtója csendesebb és tartósabb, a lezárt porálló mechanizmus csökkenti a zajt, és garantálja a pontos, hibamentes lejátszást. A cégtől kapott információk szerint a hangminőségen is sikerült javítani, hiszen a Digital Music Enhancer névre hallgató eljárás a silányabb soundtrack minőséghez hozzáadja a Sony egyedi audiotechnológiáit, így az internetes videók vagy MP3 zenei gyűjtemények finom, magas frekvenciájú részletei sem vesznek el az erősen tömörített digitális zenei fájlok lejátszásakor. A Dynamic Range Recovery visszaállítja az alacsony bitrátájú hangsáv elveszettnek hitt dinamikáját, így sokkal természetesebb hallgatási élményt biztosít.

Az új BDP-S7200, BDP-S6200, BDP-S5200, BDP-S4200 és a BDP-S1200 Blu-ray lejátszók Európa-szerte 2014. február és július között kerülnek forgalomba egyelőre még ismeretlen áron.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés