Nyáron már meg is lehet venni a Samsung valódi LED tévéjét

A 146 hüvelykes Fal valóban egyedülálló lehet majd a tévépiacon.

A Samsung az év elején mutatta be a Micro LED technológiára épülő, The Wall fantázianevű valódi LED kijelzőjét. A 146 hüvelykes képátlóval bíró, 4K megjelenítő sajátossága, hogy minden pixel mögött egy egyedileg vezérelhető fénykibocsátó dióda kap helyet. Mi is megnéztük ezt a masinát működés közben az amszterdami ISE 2018 kiállításon és úgy tapasztaltuk, hogy abszolút életképes eljárásról van szó.

Samsung The Wall
Samsung The Wall [+]

Sokan úgy vélték, hogy bár kétségkívül vannak előnyei ennek a megoldásnak, de még jó darabig nem lesz ebből boltban is megvásárolható termék. Nos, nagyon úgy tűnik, hogy tévedtek. Han Jong-hee a Samsung a kijelzőgyártásért felelős alvállalat (Samsung's Visual Display Business) első embere bejelentette, hogy 2018 augusztusában már meg lehet vásárolni a világ első valódi LED televízióját.

Egy holland oldal egyébként kiszúrta, hogy a vállalat levédette a „The Wall Professional” és a „The Wall Luxury” márkaneveket, ami arra utal, hogy a B2B és az otthoni felhasználóknak szánt piacon egyaránt megjelennének a technológiával. Az árról egyelőre még semmit sem tudni, de az előzetes információk, tippek és vélekedések alapján „nagyon drága” lesz a The Wall.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés