Részben aktiválta a HIP-et az új Radeon Software

A 21.12.1-es szoftvercsomag az új játékokat is friss profillokkal várja.

Az AMD elérhetővé tette a 21.12.1-es verziószámú Radeon Software kiadást, amely a Fortnite, az Icarus és a Halo Infinite című játékokhoz kínál új vagy frissített profilt. Utóbbi játék esetében ez jobb teljesítményt is ad, aminek a hatását az AMD a Radeon RX 6700 XT, 6800 XT és 6900XT VGA-k erejéig le is tesztelte. Ezekkel hardverekkel rendre akár 16, 19 és 17 százalékos gyorsulás várható a 21.11.3-as csomaghoz viszonyítva, méghozzá magas részletességen, de más grafikus vezérlőkkel is elképzelhető hasonló előrelépés, viszont ezt a vállalat konkrétan nem mérte ki.

A vállalat a Blender 3.0-ra vonatkozóan aktiválta a HIP-et (Heterogeneous-computing Interface for Portability) is, amelyen keresztül elérhető a Cycles-X rendermotor GPU-s gyorsítása a Radeon RX 6000 sorozatú VGA-kon.

A fentieken túl a csomag pár hibát is javít, amelyeket az alábbi felsorolás részletez:

  • Megszűnik a SteamVR Home és a Marvel’s Guardians of the Galaxy stabilitási problémája az egyes Radeon grafikus vezérlőkön
  • A PlayerUnknown’s Battlegrounds több kijelzővel való futtatása mostantól nem eredményez problémás működést a Radeon Software által, ha az extra megjelenítő kiterjesztett módban működik
  • Sikerült felszámolni a Forza Horizon 5 grafikai hibáit az egyes Radeon grafikus vezérlőkön

A 21.12.1-es verziójú, frissített Adrenalin 2020 családba sorolt drivercsomag a 64 bites Windows 10 és 11 operációs rendszert támogatja, és a Radeon RX 400, 500, 600, Vega, VII, Pro Duo, 5000, 6000, illetve Pro szériás grafikus kártyákhoz, továbbá a legalább negyedik generációs GCN dizájnt használó mobil Radeonokhoz telepíthető, illetve támogatja még a Vega architektúrára épülő IGP-vel rendelkező Ryzen és Athlon APU-kat is. A notebookokhoz az AMD általános terméktámogatást kínál, vagyis a csomag telepíthető a megfelelő hardverekkel rendelkező noteszekre, de az egyedi, specifikus funkciókért nem felelnek, ezekhez továbbra is külön terméktámogatás szükséges az adott rendszer gyártójától.

A Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 21.12.1-es szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés