Prescott - sokasodó kérdőjelek

Néhány hete az Intel következő generációs processzorának, a Prescottnak, magas fogyasztásától hangos a világháló. 100, sőt 103 Watt az általában emlegetett érték, amit már az Intel is kénytelen volt elismerni (pontosabban nem cáfolta ezeket a híreket).

A ComputerBase német internetes oldal információi szerint több megoldás is lehetséges a problémára. A legvalószínűbb az, hogy a 90 nm-es gyártástechnológia gyermekbetegségeinek kiküszöböléséig az első Prescottok a régi, jól bevált 130 nm-es technológiával készülnek majd.

Érdekes egy másik felvetés is. A The Inquirer internetes oldal fórumának egyik hozzászólásában valaki egy meglepő bejegyzést tett. A rendkívül tartalmas, technikai részletekkel gazdagon "fűszerezett" írásból kiderül, miért is lesz ilyen energiafaló a Prescott. Az utolsó bekezdés az Intel úgynevezett Yamhill-projektjével foglalkozik. E szerint az új processzor képes lenne a 64-bites alkalmazások emulálására, illetve futtatására, mégpedig azért, hogy megkontrázhassák az AMD x86-64 technikáját. A feltevés mindenesetre érdekes, a titok nyitjára valószínűleg csak a Prescott hivatalos bemutatkozásakor vagy azután röviddel derül majd fény.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés