Pokoli gyorsulást ígér az SD 4.0

Az SD kártyák által használt szabványokért felelős SD Card Association bejelentette, hogy az SD 4.0 néven emlegetett specifikációk drámai gyorsulást fognak eredményezni az új generációs termékek esetében. A jelenleg alkalmazott technológia elméletben 104 MB/s-os adatátviteli tempót tesz lehetővé, de a gyakorlatban ez az érték nyilván elérhetetlen. A leggyorsabb SD kártyákkal a Toshiba rendelkezik. Az újdonságokat a cég éppen az elmúlt héten mutatta be, ám ezek olvasási és írási sebessége, ha nem is sokkal, de elmarad az elméleti maximumtól. A legnagyobb problémát a fizikai érintkezők száma jelenti, és ez limitálja a gyorsabb tempóra képes flashmemóriák teljesítményét.


Forrás: CNET

Az SD 4.0 főleg itt avatkozik be, ugyanis az új generációs SD kártyák több érintkezőt kapnak. Az SD Card Association nagyon bizakodó az adatátviteli tempót illetően, mivel háromszoros gyorsulást várnak. Az újítások átdolgozott interfészt is követelnek, de a kompatibilitás megtartása kiemelkedően fontos szempont. Természetesen az SD 4.0 specifikációit használó kártyák tempóelőnye csak a megfelelő kártyaolvasókkal használható ki, hiszen az aktuális megoldások a követelménynél kevesebb érintkezővel rendelkeznek.

Az SD 4.0 szabvány specifikációit 2011 első negyedévében véglegesítik, az új generációs SD kártyák tömeggyártása pedig 2012-ben kezdődhet meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés