Parányi zenelejátszók az iRivertől

Az iRiver különösen kicsi zenelejátszót jelentett be: a T20 mindössze 30 gramm tömegű, mérete pedig 58 x 27 x 14 mm. A parányi eszköz képességei jópár nagyobb készülékkel felveszik a versenyt, hiszen a T20 az MP3 mellett kezeli az OGG Vorbis, az ASF és a WMA formátumot, utóbbit akár DRM jogvédelemmel is. A 90 dB-es jel/zaj viszony ebben a kategóriában nem mondható rossznak; a hangzás további javítását szolgálja a tíz előre programozott beállítással szolgáló, de egyedileg is szabályozható equalizer.

A lejátszót mikrofonnal is ellátják, így diktafonként is alkalmazható, a felvételi minőséget a felhasználó maga választhatja ki. A vonali bemenet révén bármely analóg jelforrásból lehet hangot rögzíteni, amely MP3 tömörítésben landol a flash tárolón. Extra funkcióként említhető még a beépített óra, amely ébresztőként is működik.

A kezelést egy kicsiny grafikus kijelző könnyíti meg, míg az energiaellátásról egy Li-ion akkumulátor gondoskodik egyhuzamban maximum 14 órán keresztül. A készülék USB-csatlakozója használaton kívül visszacsúsztatható a fémházba. A T20 1 GB kapacitású változata világos aranyszínben kerül piacra júliusban, ára 199 euró lesz, míg a fekete-bordó színű, 512 MB-os modellt 149 euróért lehet majd megvásárolni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés