Jól bírja a pofonokat a Panasonic zsebkamerája

A Sanyo-féle Xacti kameracsalád kialakításával meglehetősen egyedinek számított a piacon (bár azóta már lekoppintották néhányszor), így nem túl meglepő, hogy miután a Panasonic felvásárolta a céget, megtartották ezt a vonalat is.

Panasonic HX-WA30
Panasonic HX-WA30 [+]

A HX-WA30-on első pillantásra látszik, hogy ez viszi tovább a hagyományokat, hiszen megmaradt a nem túl szokványos formavilág, aminek az az egyik előnye, hogy úgy vágható viszonylag könnyen zsebre, hogy nem kell róla lespórolni sem a jó képminőséget biztosító objektívet, sem a normális, használható méretű LCD kijelzőt. A terméket meglehetősen strapabíróra tervezték, ugyanis tíz méteres mélységig vízálló, azt is kibírja, ha leejtik másfél méter magasról, és mínusz tíz fokban is működőképes marad.

Panasonic HX-WA30
Panasonic HX-WA30

Az alkalmazott BSI szenzornak köszönhetően állítólag még kevés fény esetén is remek felvételek készíthetőek a segítségével. A Full HD felbontás mellett kiválasztható a HD (akár 120 másodpercenkénti képkockás rögzítési sebességgel), a 640x360 (240 fps) és a 320x180 (480 fps) üzemmód is, és akár 16 megapixeles képek is lőhetőek a segítségével. A használatát az LCD kijelző mellett az előzetesen beprogramozott profilok segítik elő, amelyek között megtalálható többek között a timelapse funkció is. A képstabilizátorral ellátott, egyelőre ismeretlen árú kamera integrált adattároló egységgel nem rendelkezik, tehát memóriakártyákra rögzíti a videókat és a képeket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés