Fékezett árú tabletek: ZTE Optik és ZTE Light Tab 2

Két új táblagéppel újít a kínai gyártó, mely most a 7"-es kategória szerelmeseit próbálja megcélozni legújabb termékeivel. A ZTE V9 Light Tab neve bizonyára sokak számára ismerős, hiszen itthon is kapható, de hamarosan egy tonna újítással érkezik ZTE V9A Light Tab 2 nevű utódja, mely eddig ZTE V9+ futott, de mindeddig nem volt kapható. Legfontosabb újítása a V9-cel szemben, hogy a rezisztív kijelzőt felváltja a kapacitív technológia, felbontása pedig 1024x600 pixel lesz 800x480 helyett. Gyorsul a processzor is, így az első generációs Lightban használt Qualcomm MSM7227 helyett az 1,4 GHz-es MSM8255 Snapdragont üdvözölhetjük (azaz az órajel alapján az MSM8255T SoC valószínűsíthető).

Az 512 MB RAM mérete nem változik, de a belső memória mérete 512 MB-ról 4 GB-ra nő, emellett természetesen megmarad a micro SD kártya bővítési lehetősége is. Változatlanul rendelkezésre áll a GPS és adatkapcsolat részéről a 3G, Wi-Fi és Bluetooth, a tápellátást pedig továbbra is a 3400 mAh kapacitású akkumulátorra bízták. Kamera téren bővülésnek lehetünk tanúi, a hátlapi 3 helyett 3,2 megapixeles darabot kapunk autófókusszal, valamint ezt még egy 0,3 megapixeles előlapi egység fogja kiegészíteni. A felsoroltakon kívül még fényérzékelő, közelségérzékelő és G-szenzor is található benne, így szinte a tabletektől megszokott teljes arzenál rendelkezésünkre áll.

Az újítások mellett megemlítendő, hogy a második generációs Light Tab 202 x 122 x 12,6 mm-re hízott a korábbi 192 x 110 x 12 mm-ről, de ez még elviselhető, az újítások kompenzálják ezt az apró kellemetlenséget. Apropó, kellemetlenségek: sajnos a tablet operációs rendszere csak egyet lépett előre, azaz Android 2.2 helyett 2.3-as Gingerbread kerül rá hivatalosan – hiába telt el a V9+ felbukkanása óta közel fél év és reménykedtünk. Az első példányok előrendelésben már az Egyesült Királyságban feltűntek 281 euró körüli áron.

A másik tablet szintén a 7"-es kategóriát gyarapítja ZTE Optik névvel, mely jóval fejlettebb, mint az imént kivesézett Light 2 és az Anrdoid 3.2 operációs rendszerre épít. Processzora ugyan csak 1,2 GHz-en ketyeg, de ez ne tévesszen meg senkit, ugyanis jelen esetben egy kétmagos SoC-ról beszélünk (valószínűleg a Texas Instruments műhelyéből), ami mellé 1 GB rendszermemória és 16 GB-os tárkapacitás került. A kijelző 7"-es kapacitív, ugyanakkor 1280x800 képpontos felbontása már figyelemre méltó.

A Wi-Fi, Bluetooth és 3G mellett a két kamera itt is alapfelszereltség, de az előlapi 2, a hátlapi pedig 5 megapixeles. A tápellátást egy 4000 mAh teljesítményű akkumulátor látja el. Mindezért hűségszerződés nélkül 350 dollárt kérnek az Egyesült Államokban.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ZTE

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés