Hirdetés

Egy új és egy félig új ház a Sharkoontól

A TG4 mellett bemutatkozott a Skiller SGC1 miditorony RGB verziója is.

Tavaly Taipeiben rántották le a leplet a Sharkoon TG5 toronyházról, melynek méreteire biztosan sokan panaszkodtak, hiszen most bemutatkozott a kistesó is, TG4 néven. A legnagyobb beszerelhető alaplap továbbra is ATX méretű lehet, bővítőkártyából azonban már csak hatot helyezhetünk el benne. Az 5,3 kg tömegű, 45,5 x 20 x 43 cm kiterjedésű kuckó maximum 375 mm hosszú grafikus kártyáknak adhat helyet, míg processzorhűtőből meg kell elégednünk a 16 cm magas darabokkal.


[+]

A TG4 egy átlagos otthoni felhasználóhoz mérten elegendő helyet biztosít a meghajtóknak is, a tápegység mögé kettő darab 3,5 hüvelykes, az alaplap mellé pedig három darab 2,5 hüvelykes adattárolót applikálhatunk. Az előlapi panelen a kapcsolókon és a dupla audio csatlakozón kívül csak kettő darab USB 3.0 bemenetet találunk, a Type-C portot úgy néz ki, hogy nem a Sharkoon fogja elterjeszteni. A rendszer hűtéséről összesen négy darab, 120 mm átmérőjű ventilátor gondoskodik, melyek világítását az alaplapnak megfelelő szoftverrel vezérelhetjük.

A TG4 bemutatásával egy időben a Sharkoon Skiller SGC1 RGB variánsáról is lehullott a lepel, ami specifikációit tekintve megegyezik az alapmodellel. Az egyetlen különbség, hogy az előre telepített kettő, 120 milliméteres légkavaró – az egyik az előlap mögött, a másik pedig a hátoldalon - már RGB fényben pompázik, melyet szintén az alaplapról szabályozhatunk, amennyiben pedig erre nincs lehetőség, a reset gomb nyomogatásával 14 szín közül válogathatunk. A légkavarók számát opcionálisan további három darabbal bővíthetjük a tetőlemez alatt, vagy akár 120, illetve 140 milliméteres radiátorokra cserélhetjük azokat. Az RGB kontrolleren 4 ventilátor bekötésére van lehetőség.


[+]

Az oldallap az RGB verzióban már edzett üvegből készült, ennek következtében a processzorhűtő maximális magassága s csökkent, 165 milliméterről 153 milliméterre. Videokártyából továbbra is a 40 centis modellek jelentik a csúcsot, meghajtókból pedig összesen kilencet helyezhetünk el, méret szempontjából csökkenő sorrendben 5,25 hüvelyktől indulva 2, 3, illetve 4 darabot.


[+]

A Sharkoon TG4 már megvásárolható, piros vagy kék színnel megvilágított ventilátorokkal szerelve 48 euróért, az RGB verzióért pedig 60 eurót kérnek. A Sharkoon Skiller SGC1 RGB szintén elérhető, árcéduláján pedig 60 eurós összeg szerepel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés