Hirdetés

Érkezik a Sharkoon acélháza

Hamarosan megvásárolható lesz a Computexen prototípusként demózott, minimalista Pure Steel.

Június elején még prototípusként láthattuk a Sharkoon Pure Steel nevű számítógépházát, amely a gyártótól egyébként szokatlanul minimalista dizájnt kapott: minden csicsa és díszítés nélküli, acélból készült burkolat, illetve egy edzett üveg oldalpanel jellemezte, érdekessége pedig az, hogy az tápegység számára leválasztott kamra nem alulra, hanem felülre került – a gyártó szerint azért, hogy a világító ventilátorokat használó tápegységek tulajdonosai ennek a komponensnek a fényeit se hiányolják.


[+]

A fehér, fekete, illetve RGB változatban létező (az utóbbi esetében természetesen az előre telepített légkavarók lesznek RGB LED-ekkel ellátottak) házba hét bővítőkártyát pakolhatunk, a méretei pedig 474 x 210 x 475 mm-esek. Grafikus kártyából 420 mm hosszú, míg CPU-hűtőből 160 mm magas modellek építhetők a viszonylag tágas belső térbe, amely E-ATX alaplapokat is képes elnyelni. A hűtési megoldásnál egy szokatlannak mondható elrendezést választottak a tervezők, ugyanis azzal, hogy az emeletre került a tápegység, szabaddá vált az alsó felület, így a teljesen zárt előlap helyett ide szerelhetünk három 12 cm-es ventilátort vagy ennek megfelelő méretű radiátort. Ez a légáramlás szempontjából nem rossz megoldás, viszont a port is remekül szívja. Annak érdekében, hogy ne kelljen hetente porszívózni a Pure Steelben, egy oldalra kihúzható szűrő igyekszik megfogni a nagyobb szöszöket. Egy másik dupla ventilátorhely került a ház jobb oldalára, azok kedvéért, akiknek nem szimpatikus az alsó légbeömlő.


[+]

Az adattárolókat három 3,5”-es és két 2,5”-es hely várja, az extrák között pedig szerepel egy nyolcportos RGB LED vezérlő is. Ami az árakat illeti, a fekete modell 60, míg a fehér változat 65 euróba kerül, az RGB ventilátorokkal szerelt, kívül egyébként fekete színű változatért pedig 80 eurót kér a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés