Frissül a Roku set-top box sorozata

A népszerű termékskála leginkább ráncfelvárráson esik át.

A Roku nagyjából egy éve újította fel a set-top box sorozatát, amelyről az alábbi hírben be is számoltunk. Ekkor öt termék mutatkozott be, és ezek egy részét mondhatni továbbviszi a cég, csak felújított formában.

Roku Express és Express+
Roku Express és Express+ [+]

Az új Roku Express (3900R) és Express+ (3800R) lényegében ugyanazt kínálja, mint az előd. Egyfajta belépő ez a Roku világba, az 1080p-s tartalomstreamelés lehetőségével a HDMI interfészen keresztül. Mindkét új modellnél marad az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi modul, míg az Express+ extrája továbbra is a kompozit AV interfész elérhetősége. Még az ár sem változik, hiszen az Express 30, míg az Express+ 40 dollárba kerül. Egyedül a belső újult még, amit a Roku ugyan nem specifikált konkrétan, de állításuk szerint az új generációs modellek ötször erősebbek az elődöknél.

Roku Streaming Stick
Roku Streaming Stick [+]

A régi Roku Premiere és Premiere+ modellek nem frissülnek, viszont lesznek új Streaming Stick és Streaming Stick+ megoldások. Ezek HDMI interfészre csatlakoztatható, 4K-s 60 Hz-es streaminget és HDR-t – ezen belül HDR10 szabványt – is támogató megoldások négymagos processzorral, valamint kétantennás, IEEE 802.11ac-s, MIMO Wi-Fi vezérlővel. A normál verzió ára 50 dollár lesz, míg a Streaming Stick+ 70 dollárba kerül. Utóbbi azért drágább ennyivel, mert a vezeték nélküli hálózatelérést biztosító adóvevő nem magába az eszközbe, hanem a tápellátást biztosító USB kábelbe lesz beépítve, ami jóval jobb minőségű vezeték nélküli kapcsolatokat eredményezhet.

Roku Streaming Stick+
Roku Streaming Stick+ [+]

A csúcsot képviselő Roku Ultra is megkapta a maga, 4660R jelzésű ráncfelvarrását. Az új modell gyakorlatilag ugyanazt kínálja, mint a Streaming Stick+, de van még rajta 100 megabites kapcsolatot lehetővé tevő Ethernet aljzat, egy USB port, amivel adathordozók köthetők rá, és így játszhatók le a tárolt filmek, illetve nem hiányzik a microSD szabványú memóriakártyákat fogadó kártyaolvasó sem. Természetesen a korábbi Roku Ultra képességei is elérhetők, ráadásul 30 dollárral olcsóbban, hiszen az új modell csak 100 dollárba kerül.

Roku Ultra
Roku Ultra [+]

Az új Roku eszközökön már a Roku OS 8 fut, de ezt megkapta számos régebbi hardver is egy utólagos frissítés formájában. A bemutatott termékeket októberben kezdi meg szállítani a cég, és az Express+ modell kivételével minden nagyobb áruházban elérhetők lesznek. Az Express+ azért kakukktojás, mert erre a Walmart exkluzív forgalmazási jogot kötött.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Roku

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés