Bemutatkozott a Roku Streambar és a frissített Ultra

A népszerű tévéokosító eszközöket gyártó vállalat új eszközében egyesítette egy soundbar előnyeit egy Streaming Stick+ hardverével.

Itthon viszonylag ismeretlenül cseng a Roku márkanév, pedig az Egyesült Államokban igen népszerűnek számítanak a vállalat termékei, melyek jelentős részét teszik ki az Apple TV-hez hasonlító „tévéokosító” eszközök. A magyar piacon való ismeretlenségnek az is lehet az oka, hogy a Roku eszközökön elérhető szolgáltatások nagy része itthon nem igazán működik, de a Netflix-szel, az Apple TV+-szal és a Plex-szel való kompatibilitás miatt bizonyára vannak olyanok kis országunkban is, akik elégedetten használják ezeket a kütyüket régebbi tévéjük felokosítására.


[+]

A gyártó nemrég több ponton is frissítette palettáját: a tavalyról már ismert Ultra modelljük például kapott egy kis ráncfelvarrást, mely alatt a Dolby Vision HDR, a Dolby Atmos, illetve az AV1 kodek támogatását, az 50%-kal megnövelt Wi-Fi hatótávot, illetve egy Bluetooth modul beépítését kell érteni. Utóbbi hasznos lehet akkor, ha a tévénk nem támogatja ezt a kapcsolatot, hiszen így a Roku Ultrát használhatjuk vevőként okostelefonunkról való zenehallgatás során, az adatfolyamot pedig az eszköz képes megszólaltatni a tévé, vagy az ahhoz csatlakoztatott hangrendszer hangszóróin. Wi-Fi mellett egyébként Ethernet csatlakozó segítségével is ráköthetjük az Ultrát saját hálózatunkra, továbbá a dobozban ezúttal is megtaláljuk a jack kimenettel is ellátott, hangvezérlésre is képes távirányítót, a vételár pedig a fejlesztések ellenére maradt 99,99 euró.


[+]

Érdemes még megemlíteni a Roku OS 9.4-es verzióját, mely elhozza az Apple AirPlay 2 és HomeKit támogatást is. Az új generációs Ultra már ezzel a szoftverrel érkezik, míg a többi Roku eszközre frissítés formájában lesz elérhető a közeljövőben. Szintén ez a szoftververzió dolgozik majd a gyártó másik újdonságán, a Streambaron. Ez az eszköz gyakorlatilag az Ultránál némileg szerényebb tudású Streaming Stick+, illetve egy soundbar szerelemgyereke, vagyis egy eszközben élvezhetjük az állítólag remek hangzást és a vállalat termékeire jellemző okos funkciókat. A 129,99 eurós soundbar HDMI vagy optikai kábel segítségével köthető tévénkhez, emellett a rendszer támogatja a Bluetooth kapcsolatot, valamint a Spotify Connect szabványt, illetve az Amazon Alexa és Google Assistant hangasszisztenseket. A Streambar dobozában szintén megtaláljuk a feljebb már említett távirányítót, sőt, a cég olyan jó fej, hogy egy HDMI és egy optikai kábelt is bedob a csomagba, nem úgy, ahogy az almás vállalat – az ő terméküket választva kibontás után még szaladhatunk le a helyi műszaki áruházba egy HDMI csatlakozós tyúkbélért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Roku

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés