Nagy sebességet ígér jó áron a QNAP új tárolója

A tavaly őszi TS-531X a után ismét egy kis- és középvállalati NAS-t mutatott be a QNAP. A négyfiókos TS-431X az Amazon zászlaja alá tartozó Annapurna Labs ARM Cortex-A15 magokra alapozó rendszerchipjére támaszkodik. A kétmagos Alpine AL-212 egyik fontos képessége, hogy hardveresen támogatja az AES-256 titkosítást, ami vállalati szférában, kényes adatok tárolásánál kulcsfontosságú lehet.


[+]

Az új modell másik különlegessége, hogy 10 Gbps-os hálózati modult kapott, így nyers átviteli sebessége megfelelő adattárakkal (SSD-k RAID tömbben) megközelítheti az 1 GB/s-os olvasási és 0,5 GB/s-os írási sebességet, valós adatokat nézve pedig a fejlett rendszerchipnek köszönhetően titkosítással is 300 MB/s fölötti olvasási és 240 MB/s-os írási tempót kaphatunk. A 10 gigabites mellett van két hagyományos, gigabites Ethernet portja, illetve három USB 3.0 kapuja.

Mivel vállalati modellről van, a gyors titkosítás mellett különböző virtualizációs megoldást is támogat (LXC, Docker) a Container Station alkalmazáson keresztül, ami IoT eszközök adatainak kezelésére is fel van készítve (QIoT Container). Ezen felül megkapjuk a klasszikus QNAP alkalmazásokat, melyek megkönnyítik a szinkronizálást, adatmentést a hálózaton és interneten keresztül, illetve a távoli hozzáférést is. További érdekesség a QmailAgent email-kezelő és a Notes Station online jegyzetelő megoldás.Hivatalos árat nem közölt a QNAP, de európai webáruházakban a 2 GB memóriával szeretl QNAP TS-431X-et nettó 350€ (kb. 100 000 Ft) környékén listázzák. A 8 GB-os hagyományosan lényegesebb drágább, nettó 500€-ért (kb. 150 000 Ft) kínálják.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QNAP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés