Két dokkolót is piacra dob a Lenovo

A Lenovo év végi hajrát tart, aminek keretében bemutattak két dokkolót. Ezeket a cég a ThinkPadekhez szánja, és a legfőbb különbség az újdonságok között, hogy az egyik egyik Thunderbolt 3, míg a másik USB Type-C interfészen működik. Technikailag persze ugyanolyan kialakítású az aljzatról beszélhetünk, hiszen a Thunderbolt 3 is USB Type-C-n keresztül üzemel, csak az adott gépbe épített vezérlővel képes elérni a nagyobb adatátviteli tempót is.

A ThinkPad Thunderbolt 3-as dokkoló 40 Gbps-os teljesítményt kínál a kompatibilis gépekkel való kommunikációra, illetve maga az eszköz egyben egy 135 wattos AC adapter is, ami 65 wattot kínál a csatlakoztatott notebook felé.

Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3
Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 [+]

A kiegészítőn a két darab DisplayPort 1.2, az egy HDMI és az egy D-Sub aljzat mellett öt darab USB 3.0-s port lesz, amelyek közül egy töltésre is alkalmas. Mindemellett nem maradt le a Gigabit Ethernet, a 3,5 mm-es jack kimenet, illetve az USB Type-C sem. Utóbbi esetében tehát nem számít, hogy a notebookon elveszik, a dokkolón a felhasználó visszakapja az interfészt.

A ThinkPad USB-C-s dokkoló a 10 Gbps-os tempóra képes, Gen2-es USB 3.1 Type-C interfésszel szerelt mobil masinákhoz ideális. Ez az eszköz is AC adapter, méghozzá 90 wattos, amiből 60 wattot használhat a csatlakoztatott notebook.

Lenovo ThinkPad USB-C Lenovo ThinkPad USB-C
Lenovo ThinkPad USB-C [+]

A kiegészítőn található két DisplayPort 1.2, egy D-Sub, három USB 3.0 és két USB 2.0, valamint egy 3,5 mm-es jack, egy Gigabit Ethernet, illetve egy USB Type-C aljzat. Utóbbival ezúttal is visszakapja a felhasználó a notebookon használatba vett interfészét.

A kijelzők támogatása szempontjából ThinkPad Thunderbolt 3-as modell három darab 4K-s megjelenítőt képes meghajtani, de ezek közül csak az egyik frissítése lehet 60 Hz, míg a másik kettő esetében be kell érni 30 Hz-cel. A ThinkPad USB-C-s verziónál csupán egy 4K-s kijelző működhet 30 Hz-en, de alternatívaként két Full HD-s megjelenítő használatára is lehetőség van 60 Hz-es frissítés mellett.

Mindkét dokkolón van egy gomb, amellyel a csatlakoztatott notebook energiaellátását lehet aktiválni vagy megszüntetni. Ez tulajdonképpen felér azzal, mintha a felhasználó kihúzná a notebookot a dokkolóból, megszüntetve így az akkumulátor töltését, de a gombnyomással ezt a műveletet nem kell fizikailag is elvégezni. Mindemellett az újdonságok Gigabit Ethernet portja bizonyos ThinkPad gépek esetében támogatja a PXE boot és a Wake-On-LAN funkciókat.

A ThinkPad Thunderbolt 3-s dokkoló februárban, míg ThinkPad USB-C-s opció januárban kerül az üzletekbe. Az áruk rendre 280 és 200 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés