Kinect lett a Project Natalból

A redmondi óriáscég egy évvel ezelőtt mutatta be a Project Natal kódnevű elgondolását, mely lényegében egy mozgásérzékelő kamera az Xbox 360-hoz. A forradalmi szórakozást ígérő fejlesztésről a vállalat apránként adagolta a tudnivalókat, ám nemrég kiderült, hogy a termék októberben érkezik. Probléma volt azonban, hogy a rendszernek nem volt még neve, de a Microsoft a mai napon ezt a hiányosságot is pótolta, így bejelentették, hogy a hivatalos elnevezés a Kinect lesz.

A keresztelő nem mindenkinek tetszik, hiszen valljuk be a név nem valami ütős, de ez legyen a legnagyobb probléma a termékkel kapcsolatban. A Microsoft természetesen nem csak a hardverrel készül, hiszen játék nélkül az egész nem sokat ér. A Wii mintájára jönnek az elmaradhatatlan sportjátékok (Kinect Sport, Kinect Adventures), továbbá lehet majd táncolni (Dance Central), valamint a virtuális állatok nevelésére is lesz megfelelő program (Kinectimals). Az igazán nagy durranásnak azonban egy Star Wars játék ígérkezik, melyről nem lehet sokat tudni, de biztosra vehető, hogy a virtuális fénykardunk mellett az erő is velünk lesz.

A kiszivárgott információk szerint a Kinectet a Flextronics és a Foxconn fogja gyártani. Ez a döntés nem túl meglepő a Microsoft részéről, hiszen az Xbox 360-ért is az említett vállalatok felelnek. Az eddigi adatok alapján a redmondi óriás augusztusban kapja meg a Kinect végleges mintáit, így az októberi start tarthatónak tűnik. Természetesen előfordulhat, hogy a karácsonyi szezon alatt hiány alakul ki, hiszen a nagy mennyiségű elérhetőséget csak 2011 januárjára pletykálják a jól értesült tajvani források.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés