A Microsoft szerint még sokáig él az Xbox 360

Bár a CES-en a konzolok kevés szerephez jutottak, a Microsoft a rendezvény után beszélt egy kicsit az Xbox 360-at érintő terveiről. A kiállításon már kiderült, hogy a redmondi óriáscég rendszere is támogatja a 3D-s sztereó képalkotást, amire már elérhető az Avatar című játék, és hamarosan elkészül a Scrap Metal is. A konzol élettartamáról azonban rengeteg találgatás látott napvilágot, így David Hufford beszámolt a vállalat terveiről.

Hirdetés

Az ő elmondása alapján az Xbox 360 még közel sem éli végnapjait, sőt a tervek szerint még legalább fél évtizedig velünk lesz. A Microsoft a különböző kiegészítőkkel szeretné tovább növelni az élettartamot, ennek megfelelően az év végén érkezik a Project Natal néven ismert fejlesztés, mely egyfajta mozgásérzékelős rendszer, amivel még interaktívabbá tehetők a játékok. A vállalat egyértelmű célja a hétköznapi játékosok igényeinek kielégítése, mivel a Nintendo pontosan ezzel a stratégiával tarolta le a piacot. A redmondi óriás a Project Natal esetében már idén több milliós eladással számol, ami annak tudatban, hogy az új kiegészítő a karácsonyi szezonban startol, optimista kijelentés, de bármi megtörténhet.

Felvetődhet persze a kérdés a konzol erejével kapcsolatban, ám a Microsoft szerint vannak még tartalékok a gépben. A hónap végén megjelenő Mass Effect 2-t a fejlesztők nagyon impozáns grafikával vértezték fel. A játék az első részhez hasonlóan használja a Xenos kódnevű grafikus processzor tesszellátor egységét, így az eredetileg alacsony poligonszámú modellek rengeteg terhet vesznek le a rendszer egyéb részeiről.

A Microsoft elképzeléseiben tehát több évig nem szerepel teljesen új konzol. Várhatóan a Sony és a Nintendo is megpróbálja a lehető legtovább kihúzni a jelenlegi generációval, bár a Wii esetében egyre nagyobb visszhangot kap egy esetleges HD verzió megjelenése, de ezt a vállalat tagadja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés