IFA 2016: 8 kilót nyom az Acer 21"-es, hajlított kijelzős Predator notebookja

A Predator 21 X feszegeti a józan ész határait, de technikai értelemben véve egy igazi mestermű.

Meglehetősen nagy a verseny a csúcs gamer notebookok piacán, és a gyártók egymásra licitálva állnak elő olyan masinákba oltott ötletekkel, amelyekről korábban álmodni sem nagyon mertünk volna. Elég ha az ASUS részéről a G-GX sorozatra, az Acertől pedig a Predator sorozatra gondolunk, ugyanis mindkettőben van olyan notebook, ami feszegeti a notebookok, mint kategória határait.


[+]

Az IFA szórakoztatóelektronikai kiállításon újonnan bemutatott Predator 21 X notebookkal most az Acer emelte a tétet és húzott lapot 19-re. Vagy inkább a 17-re, ugyanis eddig a Predator családban a Predator 17 volt a legnagyobb notebook, mostantól viszont a 21 X lesz az 21 hüvelykes kijelzőjével. De nem csak a mérete az érdekes, hanem az is, hogy egy ultraszélesvásznú megoldással van dolgunk, aminek felbontása 2560x1080 képpont, ráadásul a felhasznált IPS panel hajlított, ami teljesen újdonságnak számít a hordozható masinák világában. Ha pedig mindez nem lenne elég, akkor az egészet megfejelték a Tobii infravörös szenzorokkal működő szemkövető technológiájával, ami teljesen új interakciókat kínál játék közben. Erről mindenképpen részletesebben írni fogunk, ha kipróbáltuk.


[+]

Természetesen az ezt kiszolgáló hardver sem piskóta kategória, mivel a hetedik generációs (még be nem jelentett) Intel Core i processzor mellé maximum 64 GB-nyi DDR4 modul és két darab NVIDIA GeForce GTX 1080 került (számos hőcsővel és öt darab fémlapátos ventilátorral dolgozó hűtőrendszer hűsítő kereszthuzatjába). Ezek után már mi sem természetesebb, hogy a kijelző kihasználja a G-Syncben rejlő lehetőséget is. A hangzásról a SoundPound 4.2+ hangrendszer gondoskodik négy szatellit és két "sub" hangsugárzóval, a beviteli részlegen pedig mechanikus billentyűzetet kapunk RGB háttérvilágítással ellátott Cherry MX kapcsolókkal. Érdekes a numerikus részleg kivitele is, ami egyben touchpadként funkcionálhat: attól függően melyikre van szükségünk, egyszerűen csak meg kell fordítani.


[+]

Az egyéb körítés ehhez képest szokványosnak mondható: két DisplayPort és egy HDMI képkimenet, USB Type-A és Type-C aljzatok, IEEE 802.11ac és Bluetooth modul és egy Gigabit Ethernet, SD kártyaolvasó. Ár egyelőre még nincs, hiszen a benne lévő központi egységet sem jelentette be az Intel, de kíváncsian várjuk, hogy mennyi pénzt kell majd az asztalra tenni a 8 kilós (plusz a féltégla méretű tápegység tömege) notebookért, de ez valószínűleg a 2017-es év zenéje lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés